כלים
תבנית אפיה ממתכת
קערת זכוכית עמוקה
סיר בינוני
החומרים:
בצק
200 גר' מחמאה או 150גר' חמאה
½ כוס מיץ תפוזים
4 כוסות קמח מעורב בשקית אבקת אפייה
1 כף תמצית וניל
2 חלמונים1 ביצה שלמה
¾ כוס סוכר
מעט קליפת לימון מגורדת
מלית תמרים
400 גר' ממרח תמרים או חבילה של תמרים מגולענים מעוכים
1/2 כוס מים פושרים / חלב פושר
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים או שקדים קצוצים
2 כפות שומשום
מעט קינמון טחון (מי שאוהב - אפשר גם קורט צפורן טחון וקורט מוסקט)
אפשר להוסיף מעט ברנדי או יין קינוח מתוק
מעט קליפת לימון מגורדת
הכנת הבצק
לחתוך לקוביות את החמאה. מערבבים בקערה / מקציפים במערבל את קוביות החמאה עם הסוכר, החלמונים והביצה וקליפת הלימון, עד לקבלת תערובת קרמית. מורידים את מהירות העבודה של המיקסר ומוסיפים קמח ומיץ לסירוגין. כשהבצק מגובש מוציאים מהמיקסר, מחלקים ל- 4 כדורים, עוטפים כל אחד מהם בניילון נצמד ומשאירים במקרר ל-20 דקות.
הכנת המלית
מלית תמרים
מכניסים את חומרי המלית לסיר ומבשלים הכל על אש קטנה תוך כדי בחישה עד לריכוך וקבלת עיסה רכה אך לא נוזלית.
כאמור, אפשר להשתמש בממרח תמרים שקונים בקופסא, ואפשר בחבילה של תמרים מגולענים, מעוכים, שמגיעים בצורה יותר דחוסה ופחות לחה מהממרח. ואז צריך למעוך ולערבב בסיר קצת יותר ולהשתמש לעתים ביותר נוזלים לריכוך. היתרון - אלו תמרים בלי תוספות והמתקות.
להוריד מהאש, לצנן, לבדוק אם צריך לתקן טעם ע"י תוספת תבלינים / ברנדי / יין.
מפזרים מעט קמח על משטח העבודה, ומרדדים את הבצק על גביו לעובי של 3-4 מ"מ.
קורצים עיגולים בקוטר של 8 ס"מ (אפשר בכוס זכוכית). מניחים במרכז כל עיגול כפית גדושה מהמלית וסוגרים את השוליים משלושה כיוונים לצורת אוזן המן. ממלאים כך את כל עיגולי הבצק.
מחממים תנור ל-200 מעלות. מפזרים מעט קמח על תבנית האפיה, מניחים את אוזני המן ואופים כ-15 דקות או עד שהבצק הופך זהוב. מוציאים מהתנור ומצננים. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים אבקת סוכר. אם לא מגישים מיד מאחסנים בקופסה אטומה.
מלית פרג:
200 גר' פרג טחון
1/2 1 כוסות סוכר
1/2 כוס יין מתוק
מעט קליפת לימון מגוררת דק
50 גר' חמאה / מחמאה
3-4 כפות פירורי ביסקוויט
מלית אגוזים
150 גר' אגוזים קצוצים
100 גר' צימוקים
1 כוס סוכר
1 כף קליפת לימון מגוררת
4 כפות דבש או ריבה, למריחה
הכנת מלית הפרג:
מבשלים פרג, סוכר, יין, לימון וחמאה, מעל ללהבה בינונית. בוחשים את התערובת כ-10 דקות, עד שמתקבל מרקם רך. מוסיפים פירורי ביסקוויט לקבלת מרקם יציב ונוח למריחה. מכבים את האש ומצננים.
מניחים במרכז כל עיגול בצק כפית גדושה מהמלית וסוגרים את השוליים משלושה כיוונים לצורת אוזן המן.
הכנת מלית האגוזים:
מערבבים אגוזים, צימוקים, סוכר ולימון.
מורחים כל עיגול בצק במעט דבש או ריבה, עורמים במרכזו מתערובת האגוזים ומהדקים את דפנות עיגול הבצק לאוזן המן.
המתכון מוגש באהבה מקייטרינג מזון מן הקיבוץ ? פתרונות אירוח כשר לכל אירוע. כולל שירות מגשי אירוח לעסקים ופרטיים. כשר בהשגחת הרבנות ת"א יפו.