החומרים לתבנית אינגליש קייק:
כוס קמח, חצי שקית אבקת אפיה, רבע כוס אגוזים קצוצים גס, כוס פתיתי קוקוס, 3 ביצים מופרדות, חצי כוס שמן, חצי כוס מי ברז (או כל נוזל אחר), קליפת הדרים מגוררת, תמצית וניל, 3 קוביות שוקולד שבורים גס (אם רוצים).
לציפוי:
מערבבים היטב 2 כפות פתיתי קוקוס, כפית סוכר, כף אגוזים שבורים גס, כף שוקולד שבור גס.
ההכנה:
1. מקציפים החלבונים והסוכר לקצף קשה מאד.
2. מערבבים בקערית נפרדת את הקמח, האגוזים, והשוקולד
3. מוסיפים את החלמונים לקצף הביצים, בוחשים בעדינות ומוסיפים את הקוקוס, תערובת הקמח, א. האפיה, וניל, ולבסוף את השמן, המים וקליפת ההדרים.
4. מניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת וזורים מעל את תערובת הציפוי.
5. אופים בחום 165 מעלות במשך 20 - 25 דקות, עד שהעוגה מוכנה.
אופציות:
במקום לשבור שוקולד אפשר להשתמש בנטיפי שוקולד צ'יפס: 2 כפות לעוגה וכף לציפוי.
בישולים עם ילדים המתכונים מתפרסמים אחת לשבוע במדור זאטוטון בעריכת דפנה לוי בעיתון העיר