דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מתכון גורמה לרולדה משולשת במילוי דובדבנים. 

מאת    [ 02/05/2010 ]

מילים במאמר: 443   [ נצפה 6191 פעמים ]

הרולדה מורכבת מ 3 מרכיבים עיקריים: בסיס עוגת טורט ספוג,קרם וניל/קרם קפוצינו ייחודי , דובדבנים ושוקולד.

בהיטל צד(במראה מן הצד)כאשר פורסים פרוסה מן העוגה רואים משולש עם שכבות של פס שחור, פס ביז' פס שמנת, אדום,בי'ז,שחור.

מתחילים!

חימום התנור ל   180 מעלות, תבנית חד פעמית גודל מרובע בינוני.

 

החומרים הדרושים לטורט ספוג

6 ביצים גדולות מופרדות

1 כוס סוכר

 1סוכר וניל

קורט מלח

1 כוס מיץ תפוזים

1/4 כוס קוקוס(לא חובה)

2 כוסות קמח רגיל

1 אבקת אפיה

3/4 כוס שמן קנולה

 

סירופ

הסירופ משמש להרטבה של העוגה ומעניק לה רכות וטעם מיוחד.

2 כפות קוניאק

2 כפות סירופ מייפל

1/2 כוס מים חמים

 

חומרים הדרושים להכנת קרם וניל

שמנת מתוקה 38% בקרטון קטן

5 כפות אינסטנט פודינג (אפשרי אריזה אחת של אינסטנט פודינג)

1 כוס חלב

הקצפה איטית 1/2 דקה ואחריה הקצפה מהירה 4 דקות.

 

חומרים הדרושים להכנת קרם קפוצי'נו 

שמנת מתוקה  38% בקרטון קטן

2 כפות קקאו

2 כפות נס קפה גרגירים

4 כפות אינסטנט פודינג

 2 כפות ליקר תפוזים/ליקר שוקולד

 כוס חלב

הקצפה איטית 1/2 דקה ואחריה הקצפה מהירה 4 דקות.

300 גר' דובדבנים חתוכים ללא גרעינים- להשאיר 7 דובדנים שלמים לקישוט על גבי השוקולד

ציפוי השוקולד

200 גר שוקולד מריר מחולק לקוביות 50 גר' מרגרינה ללא מלח 4 כפות מים
מכניסים  למיקרו בתוך קערת מים ושמים תוכנית הפשרה על כ 2 דקות,מוציאים ומערבבים היטב לאיחוד כל החומרים

הכנת הטורט

1. הפרדת ביצים לחלמון ולחלבון בשתי קערות נפרדות.

2. בקערה ראשונה, מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר+סוכר וניל+קורט מלח

3. בקערה שנייה , חלמונים, מיץ תפוזים, קמח ,סוכר, אבקת אפיה, קוקוס,שמן ,מקציפים במערבל

4. מערבבים בתנועות קיפול  את הקצף אל תערובת  השנייה.

5.  מניחים נייר אפייה בתבנית ומוזגים לתבנית מלבנית/מרובעת בינונית.

6. אופים במשך 30+- דקות. לבדוק עם קיסם. דקירה עם קיסם במרכז העוגה . העוגה אפויה היטב אם הקיסם יצא נקי.

7. ממתינים כשעתיים עד שהעוגה קרה לחלוטין.

הרכבת העוגה

1. מוציאים את העוגה עם נייר האפייה מחוץ לתבנית ומניחים על השיש/שולחן

2. חותכים את העוגה  בעדינות עם סכין חדה לאורכה ל 3 חלקים שווים. צריכים להתקבל 3 פסים של עוגת הבסיס.

* רצוי לא לחתוך את נייר האפייה נשתמש בו בהמשך.

3. על  כל העוגה נטפטף את הסירופ באופן שווה

4. על הפס האמצעי נניח מחצית מן הקרם ואת הדובדבנים , ואת שאר הקרם על שני הפסים הנוספים

5. בעזרת נייר האפייה משני הצדדים אנחנו נרים את שני הצצדדים ונניח אותם לכיוון המרכז.ונהדק היטב.

* במידה וגולש קרם לנקות את העודפים

6. צריך להיווצר צורה של פרמידה משולשת.

7. מוזגים את השוקולד על העוגה בעודו חמים ונוזלי.ומעל את הדובדבנים השלמים

8. מכניסים לקירור .

בהצלחה, אני משוכנעת שתזכו למחמאות...

י

 

 

 

 

נחמן סוזי קוסמטיקאית בראשון לציון, קוסמטיקאית במזכרת בתיה. היצירתיות היא חלק ממני החל בעבודתי כקוסמטיקאית, מאפרת, ציירת פסלת, קרמיקאית ו"סמול שפית" אשר אוהבת להמציא וליצור מתכונים חדשים וטעימים.התגובות מחמיאות ...בכל מעשיי ידיי .תודה לכולם! מעוניינת בכרטיס ההטבות Orlaor Gold Card סמסי את המייל שלך ל-0544969106 http://www.orlaor.co.il>




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב