אם חשבתם שמספיק שעוגות או עוגיות יהיו טעימות על מנת שהצרכנים יעמדו בתור בשבילם הרי שיש לכם טעות מרה (או מתוקה...).
הצרכנים בעולם כולו כמו גם הצרכנים בישראל אוכלים קודם כל עם העיניים – מאכלים שנראים טוב ימכרו הרבה יותר ממאכלים שהמראה שלהם הוא פחות מגרה וכאשר הקונדטוריות הביתיות הולכות ונכחדות בעוד שהקונדטוריות ה"תעשיתיות" שמתפקדות כעסק לכל דבר תופסות נתח שוק הולך וגדל.
כנראה שהן יודעות את העבודה ומכירות היטב את הלקוחות...
כאן בדיוק נכנס לתמונה בצק סוכר.
לא קשה לנחש ממה מורכב בצק סוכר, לפי השם אפשר להבין בקלות שמדובר בשילוב של בצק ושל סוכר.
את הבצק ניתן להכין,בקלות יחסית, במטבח הביתי ובשנים האחרונות אפשר למצוא בחלק מהמרכולים גם חבהילות מצוננות ומוכנות לשימוש של בצק סוכר לבן או צבעוני.
התוצאה מתקבלת בדמות בצק קשיח מאוד וקל מאוד לעיצוב.
את הבצק ניתן לצבוע בצבעים מרהיבים ולקבל יצירות מופת שעובדות על כל חמשת החושים.
טכנולוגית האפייה של השנים האחרונות משלבת לשלב כמעט כל מאפה עם בצק סוכר ו"להלביש" על המאפה ציפוי פריך, טעים ומגרה עשוי מבצק סוכר בכל צבע שעולה על דעתנו.
ציפוי באמצעות בצק סוכר נפוץ במיוחד על גבי עוגות מפוארות כמו עוגות יום הולדת או עוגות חתונה, אם כי ניתן למצוא אותו על קשת רחבה של מאפים טריים בכל מקום.
מעבר לתפקידו המקורי של בצק סוכר, ציפוי עוגות או עוגיות, ניתן למצוא היום בחנויות המתמחות גם מאפים שעשויים כולם על טהרת בצק הסוכר. המאפים, נראים כמו יצירות אומנות בזעיר אנפין וכל מה שזכה לטעום מהם נשבע שחש עקצוץ קל כשהיה צריך להרוס את הפסל היצירתי על מנת להשביע את הצורך במתוק המתוק הזה...
בישראל כמו בעולם כולו נערכים מדי שנה ירידים גדולים המוקדשים לפעילות בבצק סוכר.
ילדים וקונדיטרים מתחילים יכולים להתנסות ביצירה באמצעות בצק סוכר ואילו האופים המקצועיים מתחרים בכמה מקצים ( טעם, מראה וכו...) ומוכרים את מרכולתם לקהל הרחב.
מדובר בחגיגה של טעמים וניחוחות שאתם חייבים לעצמכם.