כיום רוב האנשים הבוגרים מבלים את רוב זמנם מחוץ לבית , ובדרך כלל גם אוכלים את רוב האוכל מחוץ לבית , כך שגם אלה שרוצים לשמור על תזונה נכונה קשה להם. מאחר ואתה לא במטבח הביתי ואתה ללא תמיד יכול לבחור מה לאכול.
מקומות העבודה מחולקים בדרך כלל למסודרים ולא מסודרים. מקומות העבודה המסודרים כוללים מטבח מסודר ומגישים ארוחות בוקר, צהרים, ולפעמים גם ערב.
מקומות העבודה הפחות מסודרים כוללים בד"כ מטבחון קטן עם קפה ומיקרוגל והעובד אחראי להביא אוכל ולדאוג לכל הבישול וההכנה.
לאכול נכון במקומות העבודה הגדולים
בחברות הייטק רבות ובשאר החברות הגדולות הבעיה היא בד"כ של עודף אוכל, ואוכל די מפנק ומלא קלוריות, לא נדיר לראות גברים שמעלים 10 ק"ג תוך מספר שנים בחברות כאלה.
מספר כללי עשה ואל תעשה בחדרי האוכל.
1. הכלל החשוב ביותר והקשה ביותר הוא לאכול בשעה קבועה ולא לוותר , אם יש ישיבה תגיד שאתה מצטער אבל אני אוכל בשעה הזו, נשמע קל אבל זה קשה מאוד. ורוב האנשים לא מודעים לחשיבות הגדולה של אכילה בזמנים קבועים.
2. קח את האוכל בצלחות קטנות, אם לא לקחתה מספיק תמיד תוכל לקחת עוד. מחקרים מדעים שנעשו בנושא מראים שאנו ממשיכים לאכול אם יש עוד אוכל בצלחת.
3. השתדל לאכול הרבה ירקות לפני שאתה ניגש למנה העיקרית.
4. במנה העיקרית בחר בשר שבא בצורה טבעית יותר , כלומר סטייק עוף או בשר עדיף על קציצות ונקניקיות, בעיקרון המעיתו באכילת בשר מעובד כמו המבורגרים שווארמות וכדומה.
5. השתדל ללעוס טוב את האוכל, אכול בנחת ולא בלחץ ובמהירות.
6. בחר לך שתיה לא ממותקת מים וסודה הם שתיה מצוינת, אל תתפתה למיצים ממותקים למינהם, כשיש קינוחים קח לך פרי ולא פחמימה , אם אתה בוחר עוגה השתדל שתהיה עם כמה שפחות ריבה, קצפת, וכדומה. ושזה יהיה פעם בשבוע ולא כל יום.
7. השתדל לא לאכול לחם בארוחת הצהרים, אם אתה אוכל לחם השתדל שזה יהיה לחם מקמח מלא. וגם אם זה מקמח מלא זה לא צריך להיות יותר מ 3 עד 4 פורסות בארוחה.
8. אני יודע שזה קשה אבל השתדלו לא לטרוף ולא לאכול יותר מידי .
למכינים את האוכל בעצמם
1. הכינו לכם אוכל משלכם אל תתפתו למנות חמות ולאוכל מהיר כמו פלאפל פיצה וכדומה.
2. הכינו לכם פיתות עם פסטרמה ומעט חרדל , דאגו שהפסטרמה תהיה באיכות גבוהה.
3. הביאו מהבית ירקות שלמים , פלפל, מלפפון , צנון, בצל ירוק , ושום למי שאוהב.
4. אכלו בנחת וברוגע גם אם הזמן דוחק.
5. למי שיש זמן להכין מעט דברים אני ממליץ להכין טחינה מטחינה מלאה צריך רק מעט מים ולימון , וזה מוכן' הרבה קלוריות אבל מאוד בריא ומשביע.
6. את הארוחה החמה עם המרקים והתבשילים השאירו לשעות הערב המוקדמות אם אין לכם ברירה.
7. חשוב מאוד לאכול בבוקר ואסור בשום מקרה לוותר על ארוחת הבוקר! אם קשה לכם להכין אוכל בבוקר הכינו אותו בערב לפני השינה.
8. שתו כ 2ליטר מים כל יום גם אם זה מצריך אתכם ללכת הרבה לשירותים. זה מאוד בריא ומונע המון מחלות.
9. גוונו את האוכל, יום חלבי, יום בשרי , יום צמחוני ,
מקומות העבודה מחולקים בדרך כלל למסודרים ולא מסודרים. מקומות העבודה המסודרים כוללים מטבח מסודר ומגישים ארוחות בוקר, צהרים, ולפעמים גם ערב.
מקומות העבודה הפחות מסודרים כוללים בד"כ מטבחון קטן עם קפה ומיקרוגל והעובד אחראי להביא אוכל ולדאוג לכל הבישול וההכנה.
לאכול נכון במקומות העבודה הגדולים
בחברות הייטק רבות ובשאר החברות הגדולות הבעיה היא בד"כ של עודף אוכל, ואוכל די מפנק ומלא קלוריות, לא נדיר לראות גברים שמעלים 10 ק"ג תוך מספר שנים בחברות כאלה.
מספר כללי עשה ואל תעשה בחדרי האוכל.
1. הכלל החשוב ביותר והקשה ביותר הוא לאכול בשעה קבועה ולא לוותר , אם יש ישיבה תגיד שאתה מצטער אבל אני אוכל בשעה הזו, נשמע קל אבל זה קשה מאוד. ורוב האנשים לא מודעים לחשיבות הגדולה של אכילה בזמנים קבועים.
2. קח את האוכל בצלחות קטנות, אם לא לקחתה מספיק תמיד תוכל לקחת עוד. מחקרים מדעים שנעשו בנושא מראים שאנו ממשיכים לאכול אם יש עוד אוכל בצלחת.
3. השתדל לאכול הרבה ירקות לפני שאתה ניגש למנה העיקרית.
4. במנה העיקרית בחר בשר שבא בצורה טבעית יותר , כלומר סטייק עוף או בשר עדיף על קציצות ונקניקיות, בעיקרון המעיתו באכילת בשר מעובד כמו המבורגרים שווארמות וכדומה.
5. השתדל ללעוס טוב את האוכל, אכול בנחת ולא בלחץ ובמהירות.
6. בחר לך שתיה לא ממותקת מים וסודה הם שתיה מצוינת, אל תתפתה למיצים ממותקים למינהם, כשיש קינוחים קח לך פרי ולא פחמימה , אם אתה בוחר עוגה השתדל שתהיה עם כמה שפחות ריבה, קצפת, וכדומה. ושזה יהיה פעם בשבוע ולא כל יום.
7. השתדל לא לאכול לחם בארוחת הצהרים, אם אתה אוכל לחם השתדל שזה יהיה לחם מקמח מלא. וגם אם זה מקמח מלא זה לא צריך להיות יותר מ 3 עד 4 פורסות בארוחה.
8. אני יודע שזה קשה אבל השתדלו לא לטרוף ולא לאכול יותר מידי .
למכינים את האוכל בעצמם
1. הכינו לכם אוכל משלכם אל תתפתו למנות חמות ולאוכל מהיר כמו פלאפל פיצה וכדומה.
2. הכינו לכם פיתות עם פסטרמה ומעט חרדל , דאגו שהפסטרמה תהיה באיכות גבוהה.
3. הביאו מהבית ירקות שלמים , פלפל, מלפפון , צנון, בצל ירוק , ושום למי שאוהב.
4. אכלו בנחת וברוגע גם אם הזמן דוחק.
5. למי שיש זמן להכין מעט דברים אני ממליץ להכין טחינה מטחינה מלאה צריך רק מעט מים ולימון , וזה מוכן' הרבה קלוריות אבל מאוד בריא ומשביע.
6. את הארוחה החמה עם המרקים והתבשילים השאירו לשעות הערב המוקדמות אם אין לכם ברירה.
7. חשוב מאוד לאכול בבוקר ואסור בשום מקרה לוותר על ארוחת הבוקר! אם קשה לכם להכין אוכל בבוקר הכינו אותו בערב לפני השינה.
8. שתו כ 2ליטר מים כל יום גם אם זה מצריך אתכם ללכת הרבה לשירותים. זה מאוד בריא ומונע המון מחלות.
9. גוונו את האוכל, יום חלבי, יום בשרי , יום צמחוני ,