כאשר אדם נתפס במעשה של נהיגה בשכרות ומורשע בכך, מתחיל מאבק מוצדק יש יגידו, על חופש היכולת שלו לנוע במרחב, או יותר נכון בכבישי הארץ. החוק בארץ לרוב מחמיר עם נהגים שנתפסו תחת נהיגה בשכרות. בארץ פקודות התעבורה הקשורות בנהיגה בשכרות מגדירות מהי נהיגה בשכרות.
על פי החוק, נהיגה בשכרות מוגדרת מעשה שבו אדם אשר שתה משקה משכר שריכוז האלכוהול בו גבוה מזה שנקבע בחוק ונהג ברכב. אדם זה ייחשב שיכור ויואשם בנהיגה בשכרות. כמו כן קובע החוק כי מותר לשוטר לעכב כל נהג גם ללא חשד מובהק לנהיגה בשכרות ולדרוש ממנו לבצע בדיקת נשיפה במכשיר הינשוף המודד ריכוז אלכוהול בדם. פעם היה הדבר נוגע לנהגים שהיו מעורבים ישירות בתאונות דרכים והיה חשד כי נהגו בשכרות. כיום הדבר נעשה על כך נהג באשר הוא, ברוב הפעמים המשטרה עושה זאת בביקורות אשר היא מציבה בדרכים.
כאשר נהג נתפס ובדמו ריכוז אלכוהול גבוה מזה שנקבע בחוק כאשר כמות האלכוהול אינה עולה על 50 מיליגרם של אלכוהול במאה מיליליטר של דם ובבדיקת נשיפה כמות של 240 מיקרוגרם אלכוהול על כל ליטר נשוף.
במקרה כזה החוק קובע עונש מינימום של פסילת רישיון נהיגה למשך שנתיים, זאת כאמור בנוסף לקנס כספי ופסילת רישיון על תנאי. החוק קובע כי מי שיואשם שעבירת נהיגה בשכרות בפעם השנייה, עונש המינימום של אותו נהג יעמוד על ארבע שנות פסילה.
במקרים כאלו זקוק האדם לשירותיו של עורך דין תעבורה טוב. האחריות בבחירת עורך דין תעבורה היא באחריותו של הנהג. אם זאת ישנם כיום אתרים רבים שבם ניתן לקבל המלצות על עורכי דין לתעבורה. על פניו כמובן שעדיפה הדרך שבה חברים או מכרים ממליצים לכם על עורך דין תעבורה טוב. זכרו שבחירת עורך דין תעבורה טוב יכולה לחסוך לכם לבסוף כסף ואף לגרום לכך שאולי רישיונכם לא יישלל לתקופה בלתי מוגבלת.