דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


שני מתכוני גבינות 

מאת    [ 05/05/2010 ]

מילים במאמר: 614   [ נצפה 3228 פעמים ]

  

מאפה פסטה

 

להכנת מתכון זה יש להשתמש בתבנית מלבנית בגודל 27X30 ס"מ.

 

החומרים:

500 גרם פסטה

50 גרם חמאה

2 כפות קמח

11/2 כוסות חלב

1 שמנת מתוקה

100 גרם גבינה מסוג טל העמק מגוררת

50 גרם גבינה מלוחה מגוררת

50 גרם גבינה מסוג רוקפור מגוררת

עירית קצוצה

אגוז מוסקט

פלפל שחור

3 כפות עגבניות מיובשות

50 גרם גבינה מסוג פרמזן - לפזר מלמעלה

 

אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה.

בנפרד מבשלים את החמאה עם הקמח, מוסיפים חלב, גבינה מסוג טל העמק, גבינה מלוחה, גבינה מסוג רוקפור,

עירית, אגוז מוסקט, פלפל שחור ומוסיפים שמנת מתוקה. מבשלים על אש נמוכה, מוסיפים עירית,

פלפל שחור ואגוז מוסקט.

מערבבים את הפסטה עם רוטב הגבינות. שופכים לתוך תבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180

מעלות למשך כ- 45 דקות.

 

 

                               מאפה חצילים

  700 גר' חצילים  

     רוטב בשמל

     מלח

      75 גר' חמאה              

      6 כפות שמן זית

      1/2 כוס קמח

      1 שן שום

      1 כפית אבקת מרק

      4 כפות מיץ לימון

      3 כוסות חלב

      1 שימורי עגבניות מרוסקות (800 גר')

     1/2 כוס מים

     1 בצל גדול קצוץ דק

     מלח,פלפל שחור

     4 כפיות ריחן טרי קצוץ

     1/2 כפית סוכר

     פלפל שחור

     100 גר' קשקבל מגורר

     50 גר' פרמזן

     20-24 עלי לזניה

 

     חותכים חצילים עם הקליפה לקוביות קטנות ובוזקים מלח.

     משאירים כך את החצילים ל-20 דקות. לאחר מכן שוטפים במים ומייבשים במגבת .

     מפזרים על תבנית אפיה מרופדת בנייר כסף ומעל מפזרים שמן זית.

 קולים בגריל בחום גבוהה . מעבירים לקערה ומוסיפים שום ומיץ לימון.

 מטגנים את הבצל, מוסיפים עגבניות ומבשלים על אש בינונית 10 דקות.

     מורידים מהאש ומוסיפים תבלינים .מערבבים את שני סוגי הגבינות .

     מכינים רוטב בשמל:

     ממיסים חמאה,מוסיפים קמח ואבקת מרק. משחימים מעט , ומוסיפים חלב ומים בהדרגה , מערבבים כל הזמן  ומביאים לרתיחה .לאחר מכן מורידים מהאש , מוסיפים  5 כפות גבינה מגוררת , מערבבים .

     הרכבת הלזניה:

     מורחים 2 כפות רוטב בשמל על תחתית התבנית. מניחים חצי מכמות החצילים , 1/5מרוטב הבשמל , עלי לזניה ומפזרים חצי מכמות העגבניות.

    מורחים שוב 1/5 מרוטב הבשמל, חוזרים על הכל ומסיימים בעלי לזניה . מורחים מעל את הבשמל הנותר ומפזרים את שארית הגבינה . אופים במשך 35 דקות .

 

                                                        ב ת א ב ו ן


 

צוות גבינות מהלב מעביר קורסים להכנת גבינות מכל הסוגים. לפרטים נוספים הנכם מוזמנים להיכנס לאתר שלנו.




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב