כמות: 4 גלילות סושי (ל 4-6 סועדים)
החומרים עבור ממרח המיסו הפיקנטי:
1 כף מיסו בהיר*
1 כפית *Chili Paste / סחוג או עריסה
2 כפות שמן שומשום סיני (אופציונלי)
החומרים עבור מילוי הסושי:
4 דפי אצות ים נורי*
1 כוס נבטי אלפלפה (אספסת)
2/3 אבוקדו פרוס דק
1 בצל ירוק קצוץ דק
2/3 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
1 מלפפון חתוך לרצועות דקות
1 גזר מגורר במגררת גסה
¼ כרוב אדום חתוך לרצועות דקות
1 כף ג'ינג'ר מגורר דק
החומרים לטבילה ולקישוט:
1/4 כוס רוטב סויה תמרי
1 כף ממרח ווסאבי (עשוי מאבקה עם מעט מים)
½1 כף שומשום לקישוט
ג'ינג'ר מוחמץ
עבור גלגול ה-NORI : מחצלת במבוק להכנת סושי (להשיג בחנויות טבע או חנויות מזון מהמזרח הרחוק)
אופן ההכנה:
תחילה יש להכין את ממרח המיסו: מערבבים את המיסו עםChili Paste או סחוג או עריסה.
מניחים דף אצת ים נורי על מחצלת קטנה מבמבוק להכנת סושי, כשהצד המבריק נוטה כלפי מטה.
משתמשים בכפית (הצד הקמור) ומשטחים בקלות כפית אחת מממרח המיסו על דף הנורי.
להערים בקצה הקרוב אליך נבטים, אבוקדו, פלפל אדום , מלפפון, גזר וכרוב אדום.
להתחיל לגלגל את הסושי: תחילה לתפוש את קצה דף הנורי ומחצלת הבמבוק עם האגודלים והאצבע, ללחוץ את המילוי אחורנית עם יתר האצבעות. להתחיל לגלגל את הנורי עם המחצלת ואחרי כל גלגול ללחוץ מהכוון של המרכז לצדדים (להחליק על כל השטח). להמשיך לגלגל כך תוך כדי הרמה קמעה של המחצלת כל פעם. להרטיב את קצה הנורי הפנוי במעט מים ולהצמיד. לקשט עם שומשום.
לחתוך את הנורי ל-6 חלקים בעזרת סכין חדה (רצוי משוננת).
לחזור על התהליך עם יתר דפי הנורי והמילוי.
להגיש עם רוטב סויה תמרי, ווסאבי וג'ינג'ר כבוש.
*את החומרים ניתן להשיג בחנויות טבע או בחנויות מזון מן המזרח הרחוק.
הערות:
1. ניתן למרוח על עלה הנורי ממרח חומוס ועליו להניח ירקות. עלה הנורי ישמש תחליף לפיתה עתירת הקלוריות.
2. רעיון מצויין לאירוח. ניתן לאורחים להכין בעצמם גלילות נורי ונהפוך את הערב לחווייתי במיוחד.
במקום הממרח הפיקנטי ממיסו ניתן להכין ממרח (פאטה) מגרעיני חמניה בתוספת מעט רוטב סויה, שום, מיץ לימון וסלרי קצוץ.לטחון העל במעבד מזון ולמרוח על עלה הנורי.
החומרים עבור ממרח המיסו הפיקנטי:
1 כף מיסו בהיר*
1 כפית *Chili Paste / סחוג או עריסה
2 כפות שמן שומשום סיני (אופציונלי)
החומרים עבור מילוי הסושי:
4 דפי אצות ים נורי*
1 כוס נבטי אלפלפה (אספסת)
2/3 אבוקדו פרוס דק
1 בצל ירוק קצוץ דק
2/3 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
1 מלפפון חתוך לרצועות דקות
1 גזר מגורר במגררת גסה
¼ כרוב אדום חתוך לרצועות דקות
1 כף ג'ינג'ר מגורר דק
החומרים לטבילה ולקישוט:
1/4 כוס רוטב סויה תמרי
1 כף ממרח ווסאבי (עשוי מאבקה עם מעט מים)
½1 כף שומשום לקישוט
ג'ינג'ר מוחמץ
עבור גלגול ה-NORI : מחצלת במבוק להכנת סושי (להשיג בחנויות טבע או חנויות מזון מהמזרח הרחוק)
אופן ההכנה:
תחילה יש להכין את ממרח המיסו: מערבבים את המיסו עםChili Paste או סחוג או עריסה.
מניחים דף אצת ים נורי על מחצלת קטנה מבמבוק להכנת סושי, כשהצד המבריק נוטה כלפי מטה.
משתמשים בכפית (הצד הקמור) ומשטחים בקלות כפית אחת מממרח המיסו על דף הנורי.
להערים בקצה הקרוב אליך נבטים, אבוקדו, פלפל אדום , מלפפון, גזר וכרוב אדום.
להתחיל לגלגל את הסושי: תחילה לתפוש את קצה דף הנורי ומחצלת הבמבוק עם האגודלים והאצבע, ללחוץ את המילוי אחורנית עם יתר האצבעות. להתחיל לגלגל את הנורי עם המחצלת ואחרי כל גלגול ללחוץ מהכוון של המרכז לצדדים (להחליק על כל השטח). להמשיך לגלגל כך תוך כדי הרמה קמעה של המחצלת כל פעם. להרטיב את קצה הנורי הפנוי במעט מים ולהצמיד. לקשט עם שומשום.
לחתוך את הנורי ל-6 חלקים בעזרת סכין חדה (רצוי משוננת).
לחזור על התהליך עם יתר דפי הנורי והמילוי.
להגיש עם רוטב סויה תמרי, ווסאבי וג'ינג'ר כבוש.
*את החומרים ניתן להשיג בחנויות טבע או בחנויות מזון מן המזרח הרחוק.
הערות:
1. ניתן למרוח על עלה הנורי ממרח חומוס ועליו להניח ירקות. עלה הנורי ישמש תחליף לפיתה עתירת הקלוריות.
2. רעיון מצויין לאירוח. ניתן לאורחים להכין בעצמם גלילות נורי ונהפוך את הערב לחווייתי במיוחד.
במקום הממרח הפיקנטי ממיסו ניתן להכין ממרח (פאטה) מגרעיני חמניה בתוספת מעט רוטב סויה, שום, מיץ לימון וסלרי קצוץ.לטחון העל במעבד מזון ולמרוח על עלה הנורי.
*תזונאית הוליסטית, מומחית בשיטת אן ויגמור ובעלת הסמכה מטעם מכון "היפוקרטס" בארה"ב, *מייסדת חוות הבריאות מצפה אלומות
*מנחת סדנאות לניקוי גוף נפש וסדנאות בישול בשיטת RAW FOOD
*בוגרת בי"ס לשפים בארה"ב בשיטת RAW FOOD
*ייעוץ בתזונה להרזיה ולהבראה 052-3978782
כתובת האתר www.ednamintz.co.il
*מנחת סדנאות לניקוי גוף נפש וסדנאות בישול בשיטת RAW FOOD
*בוגרת בי"ס לשפים בארה"ב בשיטת RAW FOOD
*ייעוץ בתזונה להרזיה ולהבראה 052-3978782
כתובת האתר www.ednamintz.co.il