אף אחד לא נולד עם הידע כיצד לבשל, להיפך, רוב האנשים שיודעים כיצד לבשל נכון וטעים טוענים שהם למדו זאת מההורים שלהם, מהסבתא או מהדודה והלימוד נעשה תוך כדי צפייה באדם שמבשל ושמיעת הסברים ממנו.
הניסיונות לבשל מתוך ספרי בישול או מתכונים באינטרנט נועד הרבה פעמים לכישלון כאשר לאדם שמבשל אין את המושגים הבסיסיים הקשורים לשילוב טעמים, טריות של מזון, דרכי הכנה שונות של מזונות שונים, תיבול נכון וכדומה.
קורס בישול בסיסי יכול להוות מקור מצוין לרכישת הידע המתאים כדי להתחיל לבשל כמו שצריך. במיוחד בתקופה של מיתון כאשר משפחות רבות מחפשות דרכים לחסוך כסף, קורס בישול יכול להיות פתרון מצוין, אמנם מדובר בהשקעה אבל אם אחרי הקורס בישול, באמת מתחילים לבשל על בסיס קבוע, זו השקעה שמשתלמת ביותר, אי אפשר להשוות את המחירים של אוכל קנוי לעומת המחירים של אוכל שבושל בבית. גם הבריאות מהווה שיקול חשוב בבישול הביתי, היום יותר ויותר אנשים מבינים שאוכל מוכן הוא בדרך כלל אוכל לא בריא ולכן עדיף לבשל אוכל ביתי.
בעידן המודרני, כאשר אנשים רבים שכחו כיצד מבשלים טעים ובריא, קורס בישול בסיסי יכול להחזיר את הידע ולהפוך כל אדם, גם את זה בעל הידיים השמאליות ביותר, לבשלן לא רע בכלל. בית שמהמטבח שלו נודפים ריחות מגרים של מאכלים טעימים הוא בית שמח ובריא הרבה יותר.
קורסי הבישול בארה"ב חווים בתקופה האחרונה פריחה ושגשוג מטורף כאשר האמריקאים הבינו שכדי לחסוך כסף הם צריכים לחזור לשורשים ולהתחיל לבשל בבית, גם האירוח עבר מפגישת במסעדות לאירוח ביתי באווירה חמה ונעימה, כך המארחים גם חוסכים הרבה כסף וגם מצליחים להרשים את האורחים שלהם בזכות מתכונים מגוונים ומפתים שהם למדו להכין בקורס הבישול.
אין ספק שהרוחות נושבות לכיוון האוכל הביתי, מכל הבחינות מדובר ביתרונות גם בריאותיים וגם כלכליים, כך שגם התירוצים של "אני לא יודע איך לבשל" או "האוכל תמיד נשרף לי" כבר לא תופסים כשיש כל כך הרבה קורסי בישול במחיר שווה לכל כיס וקרוב לבית.
לימודי שף - בבית ספר לבישול דן גורמה