תופעת "החלוק הלבן" מוכרת מזה שנים רבות. מדובר במצב בו לחץ הדם עולה כאשר הוא נמדד על ידי רופא או אחות, בהשוואה לערכי לחץ הדם הרגילים כאשר אלה נמדדים בביתו של המטופל. כעת מחקר חדש מעלה כי בקרב הסובלים מלחץ דם גבוה מלכתחילה, הקפיצה בערכים בעקבות "החלוק הלבן" גבוהה אפילו יותר.
קרוב לוודאי כי אפקט "החלוק הלבן" מתרחש בשל מצב של לחץ בו שרוי הנבדק בעת הבדיקה במרפאה או בבית החולים. אחד האמצעים להתגבר על תופעה זו הוא ביצוע ניטור רציף של לחץ הדם באופן אמבולטורי במשך 24 שעות בביתו של הנבדק, כשזה ממשיך לעסוק בענייניו כרגיל. ניטור כזה מהווה כלי מדויק יותר להערכת ערכי לחץ הדם.
במחקר אוסטרלי חדש בו השתתפו 8500 חולים עם יתר לחץ דם, הושוו תוצאות ניטור לחץ דם אמבולטורי במשך 24 שעות לתוצאות מדידות לחץ דם על- ידי רופא או אחות.
החוקרים מצאו כי מדידת לחץ דם על-ידי רופא עלולה להוביל לעלית לחץ הדם של עד 30 מ"מ כספית בהשוואה למדידות שנמדדו על-ידי ניטור לחץ דם אמבולטורי. מדידה על- ידי אחות הובילה לעליית לחץ הדם של כ- 17 מ"מ כספית לעומת הניטור האמבולטורי.
החוקרים מצאו כי ככל שערכי לחץ הדם הבסיסיים של החולה גבוהים יותר, כך הפער בין המדידות האמבולטוריות למדידות המבוצעות על ידי רופא או אחות, היה גדול יותר.
יתר לחץ דם מעלה את הסיכון לתחלואה ותמותה לבביים, מחלת כליה ושבץ מוחי. המחקר שפורסם בכתב העת היוקרתי British Medical Journal מדגיש את חשיבות השימוש בניטור אמבולטורי לצורך אבחון מדויק וטיפול נכון בסובלים מיתר לחץ דם.
באדיבות קהילת מחלות לב באתר כמוני- התקף לב, הפרעת קצב לב, מסתמים, צינטור, צינתור, אי ספיקת לב, שבץ לב