הטיול בנגב המערבי הוא חויה לכל החושים בעונה זו.
הפריחה האדומה של הכלניות שמציפה את העיניים והנפש באדום וירוק,
הריח המשכר של הגשם שירד בלילה,של האדמה הרוויה והדשא הירוק הצומח,
קרקור האנפות והעורבים הבאים ללקט גרעינים בשדות.
ומה עם חוש הטעם אתם שואלים?
גם לו יש סיפוק בנגב המערבי.
בנגב שלנו, בחודש פברואר אחרי הגשמים, פורצות להן מתוך האדמה פטריות כמהין לבנות ?חגיגה קולינרית למביני עניין ובעיקר למי שיודע למצוא אותן.
איך למצוא אותם זו תורה בפני עצמה.הסבר מפורט ניתן למצוא במאמר המרתק של יצחק מורנו...
איך לאכול אותם - ממש בקלות.
בשלב הראשון צריך לשטוף את החול מהפטריות מתחת לברז ולאחר מכן להניח אותם במסננת לייבוש.
כדאי לייבש אותן גם בנייר סופג על מנת לוודא שאין רטיבות, אחרת הפטריה תספוג את המים ותהפוך ספוגית
לפני ההכנה,צריך לקלוף את הקליפה,לא תשאר הרבה פטריה אבל הארומה והטעם ישארו.
לארוחת בוקר של שבת חורפית ביום שאחרי הטיול:
לקצוץ את הפטריה עם בצל ולטגן בחמאה.
לטרוף 3 חלמונים בנפרד ולהוסיף 3 חלבונים מוקצפים קלות, להוסיף לתערובת הביצים מעט חלב או שמנת מתוקה.
להוסיף את התערובת למחבת עם הכמהין והבצל. הכמהין ימס ויציף את המטבח בריח הכל כך ייחודי שלו.
להוסיף מלח פלפל ומעט פרחי טימין טרי
ניתן להוסיף גבינה צהובה או פרמזן מגורר
להגיש עם לחם שיפון וחמאה צהובה ולהרגיש צרפתי
פסטה עם כמהין ?לארוחת צהרים שלא רוצים שתגמר
לבשל פסטה בסיר עם מים ומלח גס
במחבת לטגן בחמאה קוביות כמהין או רסק כמהין עם שום קצוץ
להוסיף מלח ופלפל
לערבב עם הפסטה ולהגיש עם המון פרמזן
להרגיש איטלקי לצהריים אחד ואם אפשר לשתות גם כוס יין לבן סוביניון בלאן להשלמת החויה הקולינארית.
פטריות אלה מתאימות גם לתבשילי קדירה
לצלי בקר או אוסובוקו טלה, למרק פטריות עשיר לגרד מעט מהפטריה לכל אורח, לגלף חתיכה על בצק עלים ולאפות בתנור עם פרמזן
השמים הם הגבול.
בתאבון
הפריחה האדומה של הכלניות שמציפה את העיניים והנפש באדום וירוק,
הריח המשכר של הגשם שירד בלילה,של האדמה הרוויה והדשא הירוק הצומח,
קרקור האנפות והעורבים הבאים ללקט גרעינים בשדות.
ומה עם חוש הטעם אתם שואלים?
גם לו יש סיפוק בנגב המערבי.
בנגב שלנו, בחודש פברואר אחרי הגשמים, פורצות להן מתוך האדמה פטריות כמהין לבנות ?חגיגה קולינרית למביני עניין ובעיקר למי שיודע למצוא אותן.
איך למצוא אותם זו תורה בפני עצמה.הסבר מפורט ניתן למצוא במאמר המרתק של יצחק מורנו...
איך לאכול אותם - ממש בקלות.
בשלב הראשון צריך לשטוף את החול מהפטריות מתחת לברז ולאחר מכן להניח אותם במסננת לייבוש.
כדאי לייבש אותן גם בנייר סופג על מנת לוודא שאין רטיבות, אחרת הפטריה תספוג את המים ותהפוך ספוגית
לפני ההכנה,צריך לקלוף את הקליפה,לא תשאר הרבה פטריה אבל הארומה והטעם ישארו.
לארוחת בוקר של שבת חורפית ביום שאחרי הטיול:
לקצוץ את הפטריה עם בצל ולטגן בחמאה.
לטרוף 3 חלמונים בנפרד ולהוסיף 3 חלבונים מוקצפים קלות, להוסיף לתערובת הביצים מעט חלב או שמנת מתוקה.
להוסיף את התערובת למחבת עם הכמהין והבצל. הכמהין ימס ויציף את המטבח בריח הכל כך ייחודי שלו.
להוסיף מלח פלפל ומעט פרחי טימין טרי
ניתן להוסיף גבינה צהובה או פרמזן מגורר
להגיש עם לחם שיפון וחמאה צהובה ולהרגיש צרפתי
פסטה עם כמהין ?לארוחת צהרים שלא רוצים שתגמר
לבשל פסטה בסיר עם מים ומלח גס
במחבת לטגן בחמאה קוביות כמהין או רסק כמהין עם שום קצוץ
להוסיף מלח ופלפל
לערבב עם הפסטה ולהגיש עם המון פרמזן
להרגיש איטלקי לצהריים אחד ואם אפשר לשתות גם כוס יין לבן סוביניון בלאן להשלמת החויה הקולינארית.
פטריות אלה מתאימות גם לתבשילי קדירה
לצלי בקר או אוסובוקו טלה, למרק פטריות עשיר לגרד מעט מהפטריה לכל אורח, לגלף חתיכה על בצק עלים ולאפות בתנור עם פרמזן
השמים הם הגבול.
בתאבון
I'm Karni Tomer, a food explorer. Get caught up in my culinary love-affair and join me on a mouth-watering adventure to discover Singapore gastronomic paradise.
What are you waiting for? Let's WOK 'n' STROLL!