הפעם במאמר מתכון של עוגיות גבינה מלוחות. לעוגיות הללו יש טעם נהדר וממכר וכשמגישים אותן אף אורח לא נשאר אדיש והקופסא תמיד מתרוקנת הן מהעוגיות והן מהפירורים. כשאני מארחת אורחים או מגישה כיבוד בסדנאות בצק הסוכר שלי, תמיד מצפים ממני להגיש קינוחים מתוקים. העוגיות הללו מהוות הפתעה נעימה ומרעננת שמראה שלא הכל חייב להיות מתוק ושעוגיות מלוחות הן לא פחות טעימות ואף יותר. בקיצור, לא רק סודות מתוקים אלא גם סודות מלוחים...
החומרים :
250 גר' חמאה
100 גר' גבינת פרמזן מגורדת
100 גר' גבינה צהובה עמק מגורדת
1 ביצה
כף מלח
2.5 כוסות קמח (360 גר')
1/2 כפית פפריקה מתוקה
2 כפות סומסום
קורט אגוז מוסקט.
לקישוט: ביצה, מלח גס וגבינה צהובה מגורדת.
- מחממים תנור ל- 180 מעלות.
- במיקסר מערבבים את החמאה, הגבינות והביצה בעזרת וו גיטרה לעיסה אחידה והומוגנית.
- מערבבים בכלי נפרד את החומרים היבשים: מלח, קמח, פפריקה, שומשום, אגוז מוסקט .
- עוצרים את המיקסר ומוסיפים לקערה את החומרים היבשים. ממשיכים את פעולת המיקסר בפולסים עד ליצירת בצק אחיד.
- מרדדים את הבצק לריבוע אחד בעובי כחצי סנטימטר. מורחים מעל ביצה טרופה ומפזרים לקישוט פירורי גבינה צהובה ומלח גס.
- חותכים את הבצק לאצבעות או ריבועים, מסדרים על גבי תבנית אפייה ואופים כ- 15 דקות עד להזהבה.
- בתיאבון!
לירז פינבליט - סודות מתוקים.עוגות מעוצבות בצק סוכר לימי הולדת ואירועים, תמונות אכילות, הפעלות בצק סוכר לילדים וסדנאות בצק סוכר למבוגרים באזורי המרכז, חיפה והצפון