כולם בוודאי מכירים את הרגע הזה בו יש שמחה גדולה בו יש אירוע גדול שמגיע וכולם מחכים לו ,יש חתונה והחתן הולך לשבור את הכוס, יש מסיבה גדולה שמחכים לשריקת הפתיחה או שיש משחק כדורגל גדול שמחכים להנפת הגביע הזוכה.
נכון הרגעים האלה שכתובים בשורה מעל מוכרים וידועים לכולם אך תמיד לאחר הרגע הזה בו מגיע אות השמחה יבצבצו להם עשרות של בלונים ואולי גם מאות שיעלו לאוויר ויגידו לכולם שלום בכיף ובאהבה ויעשו לנו קצת טוב על הלב ושמחה.
תמיד אם נראה בלונים אנחנו נשמח, תמיד נהיה מאושר שנפריח בלונים לאוויר ונראה את השמיים מחייכים אלינו באמצעות הבלונים הנפלאים בשלל צבעים שנועדו לגרום לתפאורה הנפלאה .
בלונים הם לא רק שמחה ואושר, הם גם מיד פעם גורמים לאנשים שמקורם באיכות הסביבה ובארגונים שונים לטעון שאסור להפריח בלונים לאוויר משום שאין שום הוכחה כי זה לא פוגע בסביבה , ולכן יצאו טענות נגד ובעד הנתונים הללו.
בלונים מזהמים את הסביבה
יש טענה שתפסה תאוצה ותפסה קצת כותרות בשוק עסקי המתנות לבית ובשוק עסקי הבלונים , שכאשר אנחנו מפריחים בלונים לאוויר אנחנו בעצם פוגעים באיכות הסביבה , משום שברגע שאנחנו מחליטים להפריח בלונים או שיש אירוע גדול שבו עפים מאות בלונים לאוויר.
הבלונים אמנם עפים ומתעופפים להם בכיוון הרוח לצאת לדרך חדש של אושר ושל שמחה , אך מהר מאוד האוויר של בלונים אלה ייגמר, מהר מאוד ייזל להם הכוח והבלונים יחלו לדעוך ולהיתלות על עצים, להיקבר באדמה , להיכנס לגגות של בתים ובעצם לספר את מה שהכותרת אומרת - לזהם את הסביבה.
התגובה שבאה של יצרני הבלונים היא שרוב הבלונים שמופרחים הם בלונים מסוג לטקס, חומר גומי מיוחד שממנו עשויים בלונים בשלל צבעים.
היצרן מדגיש כי החומר הזה גורם לבלון להתכלות מה שאומר שכשהוא מגיע אל האדמה הוא מתקלה ולא מזהם את הסביבה ואינו גורם למפגע סביבתי ואף תברואתי ואין שום סכנה סביבתית בהפרחת בלונים ושפשוט חבל שמנסים להרוס את השמחה אם רצון לאסור על הפרחת בלונים.