תעשיית הגומי בשנים האחרונות ובכלל פורחת מאד. אך מה הוא בעצם החומר הזה, גומי, ממה הוא עשוי ואיך נוצר המצב שכאשר מותחים אותו הוא משנה צורה וכשמשחררים הוא חוזר לצורתו המקורי?
גומי הינו חומר נמתח העשוי מפולימר אלסטי. גומי טבעי מיוצר משרף של עצים וצמחים מסוימים. לגומי שימושים רבים בתעשייה, והוא מהווה גם משאב כלכלי חשוב מאד. תעשיית רכב, אביזרי לבוש, ציוד למסעדות, אביזרים שונים לבית ועוד אין ספור דברים מיוצרים מהגומי.
גומי טבעי מיוצר מכה סוגי אלפים של צמחים שונים. את הגומי מפיקים מהמוהל החלבי הנוצר מפצעים של הצמחים. לפי החוקרים התפקיד המקורי של המוהל הוא משמש כחומר קרישה בפצעים שבצמח, על מנת למנוע חדירת חרקים אל תוך רקמת הצמח ולהורסו. המקור העיקרי להפקת הגומי הטבעי מהמאה ה-19 ואילך הוא עץ הגומי הוואה.
את עצי הגומי מהם מפיקים את הגומי ניסו לגדל במטעים אך לא צלח בידם, אז עד תחילת המאה העשרים אספו את שרף הגומי מעצים שגדלו ביערות. בשנת 1876 הצליח להבריח איש עסקים בריטי בשם וויקהם כמות גדולה של זרעים של עץ הגומי מברזיל, שהייתה עד אז המקור העיקרי של עצי הגומי. הזרעים נשתלו במספר אתרים בעלי אקלים טרופי.
כיום לגומי יש תחליף בצורת גומי סינטטי. הגומי הסינטטי מיוצר מפולימרים מסוגים מסוימים. הגומי הסינטטי משמם רבות בתעשיית גומי הפורחת. לראשונה ייצר את הגומי הסינטטי בשנת 1910 כימאי רוסי. בהמשך הצליחו לשדרג את הגומי וייצר את אחת הצורות המוצלחות יותר של הגומי הסינטטי הנקרא "נאופרן". הנאופרן הוא גומי סינטטי העמיד מאד לחום ולכימיקלים. משתמשים בו בתור צינורות דלק ובתור חומרי בידוד.