כמה עולה?
מסחר במט"ח או בשמו המלא: מסחר במטבעות חוץ, הוא למעשה פעולה של קניית מטבע אחד ומכירה של אחר. על מנת לקבוע את מחירו של המטבע, בודקים מה הביקוש שלו בשוק, ממש כמו שאם, לדוגמא, גלידה תות היא מוצר שהרבה אנשים רוצים לקנות, כך גם המחיר שלה יעלה. כך שאם אנו שומעים בתכנית 'לילה כלכלי' כי הדולר התחזק, זאת אומרת שחל מה שנקרא בשפה המקצועית ייסוף בערכו של הדולר מול השקל. מסחר במט"ח יכול להתבצע גם כהשקעה, מה שאומר שגם אם אין לכם בארנק דולרים, אתם עדיין יכולים לסחור בעזרת בנקאי או יועץ השקעות, באמצעות שיחת טלפון או אינטרנט.
שפת המט"ח
ישנם מספר מושגים בסיסים אותם כדאי לשנן אם מתכננים מסחר במט"ח. הראשון והחשוב מבניהם הוא FOREX שזה למעשה קיצור של Foreign Exchange ובעברית- סחר במטבע חוץ. פיפס (Pips points), הוא שמם של המטבעות המופיעים כצמדים ובאים לידי ביטויי בנקודות ופיפ, היא יחידת הערך הקטנה ביותר שניתן לסחור בה. שוליים (Margin) הוא הסכות המינימאלי ממנו תאלץ להיפרד על מנת לסחור במט"ח. למעשה, אם אין לך שוליים- תשכח ממסר במט"ח. בנוסף, על מנת שלא יפסיד מעבר ליכולת שלו להחזיר, הביטחונות של המשקיע הם אלו שקובעים את הגבלת ההפסד Stop Loss)). במצב של הגבלת רווח (Take Profit)המשקיע מחליט באיזה שער הוא ימכור את המטבע שרכש. מטבע בסיס (Base currency) יופיע תמיד בצד שמאל של הצמד והוא המטבע שאיתו אנחנו מעוניינים לסחור. המטבע השני בצמד, המכונה מטבע נגד (Counter currency) הוא המטבע שיופיע שני בצמד המטבעות. ישנם עוד מושגים רבים בתחום המסחר במט"ח שאת כולם כדאי לשנן ולהבין לעומק על מנת שלא תמצאו את עצמכם הולכים לאיבוד בעולם המסחר.
המלצות המומחים
חשוב לחשב את כל העלויות לפני הכניסה למסחר במט"ח. העלויות כוללות, בין היתר, מס על רווח המכירה שיכול להתגלות כלא כדאי למסחר מלכתחילה. המומחים במסחר במט"ח לא ממליצים לחדשים בתחום להשקיע בהשקעות שבהן יש לקנות בהפרשי זמן קצרים אלה ללכת על השקעות לטווח ארוך.