אם עד כה לא תבלנתם את האוכל שלכם, הרי שהגיע הזמן להתחיל ובגדול.
בירידי המזון השונים ישנם לא מעט דוכני תבלינים המציעים לכם מגוון תבלינים במחירים זולים וטובים היישר מחוות תהבלינים המפוזרות בקצוות הארץ כשאיכות התבלין נשמרת בצורה נפלאה.
לכל עדה כמובן התבלין שלה, פחות חריף או יותר חריף, פחות מלוח או יותר, הכל עניין של טעם ועל טעם וריח כידוע, אין להתווכח. אך על מחירים כן. אל תתנו לאף אחד לעבוד עליכם.
תבלינים לא אמורים להיות עסק יקר, מדובר במחירים סבירים כמעט לכל כיס ואין צורך למנוע מעצמכם או מבני משפחתכם להנות מאוכל מתובל ומלא גוונים קולינאריים.
קחו בחשבון השלכות בריאותיות. ישנם אנשים שמבחינה רפואית, תיבול מוגזם יכול לגרום להם לבעיות בקיבה ואף לחולי אולקוס, מדובר בסכנת מוות, אם אתם חברת קייטרינג כלשהי, או כל מקום הנותן שירות, הקדישו חצי דקה עם הלקוחות במידה והמזון אותו אתם מוכרים מתובל מדי, לוודא ולדאוג לבריאותם ורק לציין בפניהם כי מאכלים מתובלים מדי מסוכנים לאנשים הרגישים לכך.
מעבר לייצור תבלנים, שגם זה, כאמור, כמו כל מוצר מזון, תהליך מעניין ויצירתי יש גם אופציה לשלב אותם עם דברים אחרים בתחום הקולינארי, גם במשקאות ישנם לא מעט תבלינים ולכן כמעט כל בית עסק יכול לשלב דברים שונים ובכך גם להגדיל את קהל הלקוחות שלו וגם אולי להגדיל רווחים.
תבלינים, חומר למחשבה.