חביתה שונה
כולנו, או לפחות רובנו נוהגים לאכול חביתות או סוג מסוים של ביצים כמעט כל יום. כדאי לגוון מידי פעם ולכול באותה חביתה גם מוצרים טובים ובריאים לגוף ולנפש.
להלן מתכון, מעט שונה לחביתה שונה וטעימה.
המצרכים הנדרשים להכנת מנה לשניים עד שלושה אנשים:
שמן זין משובח- בכבישה קרה העשוי מזיתים חצי בשלים. זהו שמן שכדאי לקנותו בצפון. רצוי לשאול חברים טובים, כדי שלא ליפול בפח של קניית שמן שאינו איכותי.
ארבעה שיני שום. שום שקניתם בשוק, טרי ומריח כפי ששום צריך להריח במלוא עוזו וריחו.
בצל בינוני.
שלושה בצלים ירוקים.
ארבע ביצים טריות
פלפל שחור
פלפל לבן
פטריות טריות , רצוי פטריות שטוחות בעלי ראש גדול ובצבע לבן. פטריות כהות הן בדרך כלל אינן טריות ואינן טובות לאכילה.
גבינה מלוחה עדינה- חמישה אחוז שומן. רצוי באם הממון מצוי בידיכם לקחת גבינת עיזים או כבשים ובתנאי שטעמה אינו דומיננטי מידי.
אופן ההכנה:
חותכים בקיצוץ עדין ודק את הבצל הירוק, ראשי השום והפטריות. נותנים לכל הירקות הללו לשהות בקערה עמוקה למשך חצי שעה. מוסיפים לזה את הגבינה הלבנה מגורדת.
מחממים את המחבת על אש קטנה. לא נותנים לשמן הזית להישרף. מוסיפים את הביצים, בוזקים: מלח, שני סוגי הפלפל ובוחשים מעט. מוסיפים את קערת הירקות והגבינה ובוחשים בעדינות מידי כמה שניות.
לאחר שהביצים טוגנו היטב, מגישים לאכילה.
ד"ר אבי זלבה
ד"ר אבי זלבה, קרימינולוג ויועץ ארגוני http://www.articles.co.il/author/4136" target="_blank">http://www.articles.co.il/images/icons/1blue.gif" />