מחיצות אקוסטיות
כיום קיימים משרדים רבים הבנויים בשיטת האופן-ספייס (סביבת עבודה פתוחה) שהגיעה אלינו לפני כמה עשורים מארצות הברית. עובדים רבים יושבים זה ליד זה כשמה שמפריד ביניהם אלה הן מחיצות אקוסטיות, המפחיתות משמעותית את מעבר הרעשים מפינתו של עובד אחד למשנהו ומאפשרות להם לעבוד במקסימום נוחות.
מדוע שיטת האופן ספייס והשימוש במחיצות אקוסטיות תפסו תאוצה בקרב המשרדים? בעיקר מכיוון שהיא מאוד חסכונית גם מבחינת המרחב שהיא תופסת (במקום להקים לכל עובד משרד משלו, ממקמים מספר רב של עובדים במקום אחד) והן מבחינת התקציב. כמו כן, שיטה זו מאפשרת תקשורת ישירה ונוחה יותר בין העובדים ופיקוח נגיש יותר של המנהל על עובדיו.
מחיצות אקוסטיות הן חלק בלתי נפרד משיטת עבודה זו והשימוש בהן נעשה במגוון רחב של ארגונים: שירות טלפוני ומוקדי מכירות (בהן מחיצות אקוסטיות קריטיות במיוחד היות וכל עובד זקוק למקסימום שקט סביבתי על מנת לבצע את עבודתו כהלכה), בנקים ומשרדים ממשליים (במקומות אלו נוהגים לבנות מחיצות אקוסטיות גבוהות במיוחד על מנת למנוע דליפת פרטים חשובים ודיסקרטיים מפינה אחת לאחרת) ומערכות של עיתונים, חברות הייטק ועוד בהן נעשה שימוש באופן ספייס ובמחיצות אקוסטיות כחלק מהמזג הכללי של האווירה החברתית בישראל – סביבת עבודה שיתופית וחמה המאפשרת תקשורת נגישה בין העובדים בכל שעות היום (מה שמכונה בעגה המקצועית אשקוביות)..
המגוון שמציע השוק בימינו למחיצות אקוסטיות הוא רחב מאוד וניתן בהחלט להתאים אותן מבחינת הצבע והחומרים (שקופות, אטומות לגמרי, זוויתיות ועוד). לעיצוב הכללי של המשרד, לבחור את עוביין ואת גובהן בהתאם לצורכי המקום.
ריהוט משרדי מתקדם: