ארמון המלך
ארמון המלך שבבנגקוק, נחשב לאחת האטרקציות החשובות בבנגקוק ובתאילנד כולה ולכן גם לאחד היעדים העמוסים ביותר בעיר.
הארמון הוא למעשה קומפלקס של מבנים רבים שכוללים בין היתר מקדשים הבנויים בסגנונות בנייה שונים האופייניים למדינות האזור. בין המקדשים במתחם נמצא גם "מקדש הבודהה השוכב" - המקדש החשוב בתאילנד, בו נמצא פסל הבודהה השוכב - אחת מפסלי הבודהה הפופולארים ביותר בתאילנד - וכן אוסף של חפצי אמנות תאילנדים.
מי שלא נמצא בארמון המלך הוא מלך תאילנד... כיום משמש ארמון המלך לטקסים בלבד ואילו המלך גר בארמון Chitlada הנמצא בצפון בנגקוק וסגור למבקרים.
הסיור בארמון המלך מתחיל בשער הכניסה, עובר דרך מקדש הבודהה השוכב ואז ממשיך אל ארמון המלך עצמו. שימו לב כי המסלול בתוך הארמון הוא חד כיווני, כלומר שלאחר שתתקדמו אל ארמון המלך, לא תוכלו לחזור בחזרה אל מקדש הבודהה השוכב.
חשוב: בעת הביקור בארמון המלך יש להקפיד על לבוש צנוע (אין ללבוש מכנסיים קצרים או חולצות ללא שרוולים) ואין לצלם בתוך מקדש הבודהה השוכב.
עוד על מקדש הבודהה השוכב
מקדש בודהה השוכב הוא המקדש הגדול והעתיק ביותר בבנגקוק ואחד האתרים הפופולרים בעיר. המקדש ידוע בזכות פסל בודהה השוכב שעל שמו הוא נקרא. הפסל הוא מרשים ועצום בגודלו - 46 מטרים אורכו ו-15 מטרים רוחבו ומצופה מכף רגל ועד ראש בזהב. מקדש הבודהה השוכב נקרא גם - "האוניברסיטה הראשונה של תאילנד" ונחשב למרכז החינוך הציבורי הראשון בתאילנד. ציורי הקיר הרבים שבו לימדו אנשים על מגוון נושאים כמו ספרות, ארכיאולוגיה, אסטרונומיה, גיאולוגיה ועוד.
בנוסף לפסל הבודהה השוכב, נמצאים במקדש מעל ל-1000 פסלי בודהה נוספים, שהובאו לכאן בעיקר מהריסות מקדשי ערי הבירה הקודמות של תאילנד.
המקדש מחולק לשני חלקים על ידי רחוב העובר באמצעו. החלק המתוייר הינו החלק הצפוני והוא כולל מקדש גדול ובו 394 דמויות בודהה מברונזה, 152 לוחות שיש המתארות את חציו השני סיפורי ראמה, ועוד כמעט 100 מבנים ומקדשים נוספים בגדלים שונים. החלק הדרומי אשר נמצא מעבר לכביש הינו פחות מעניין לביקור.