אוכל תאילנדי מקומי
המטבח התאילנדי ידוע בעיקר בשל שילובי הטעמים שבתבשיליו: חריף, חמוץ, מתוק, מלוח ולעתים גם מר. בכל אזור בתאילנד תוכלו למצוא מטבח מעט שונה. בדרום תאילנד תוכלו למצוא סוגי קארי הכוללים חלב קוקוס וכורכום טרי, בעוד שבמטבח הצפון-מזרחי הקארי מוכן בתוספת מיץ ליים.
אורז:
האורז בתאילנד, כמו בשאר מדינות אסיה, מהווה מנה מרכזית וחשובה. את האורז תוכלו למצוא כמנה מבושלת, מוקפצת, או כ"אורז דביק" (סטיקי רייס) שבוצעים ואוכלים בידיים.
איטריות:
איטריות מוגשות בתאילנד כמנה מרכזית, כמו למשל המנה המוקפצת פאד תאי (פאד=איטריות בתאילנדית), המוגשת לרוב בתוספת של ירקות ובוטנים.
מנות תאילנדיות פופולריות
פאד תאי: איטריות אורז עם רוטב דגים, סוכר, מיץ ליים (או תמרהינדי), בוטנים, ביצה ועוף, פירות ים וטופו.
ראד נא: אטריות אורז רחבות עם בשר בקר, חזיר, עוף, חסילון או פירות ים (במקור מסין).
פאד סי יו: אטריות אורז מוקפצות עם רוטב סויה, רוטב דגים, ועוף או חזיר.
מרק טום קא גאי: מרק פירות ים ועוף בחלב קוקוס.
סטאי: בשר צלוי (בדרך כלל עוף או חזיר), מוגש עם סלט מלפפונים ורוטב בוטנים (במקורו אינדונזי, אבל נחשב למזון מהיר טיפוסי לתאילנד)
שיפודים:
דוכני הרחוב בתאילנד הם המקום לבדוק עד כמה רחוק אתם הולכים עם ההתחברות לתרבות המקומית. צפרדע על האש, ג'וקים, ועכבישים מטוגנים הם רק חלק מה"מטעמים" שתוכלו לנסות.
פירות:
דוכני הפירות של תאילנד הפכו לאחד מסימני ההכר שלה ולא בכדי. פירות טריים ומשובחים מוגשים בצורה אסטטית ומהווים חטיף מרענן בחום הגדול של תאילנד.
אננס: שמוגש או חתוך לקוביות בתוך שקית ניילון, או חתוך לאורכו ומוגש על שיפוד אותו אוכלים כמו ארטיק.
קוקוס: עוד פרי שהפך לאחד מסמליה הלא רשמיים של תאילנד. חתוך לפרוסות, או שלם עם קשית לשתיית מיץ הקוקוס.
פרי הדרקון (Dragon Fruit): בארץ הוא מוכר בשם "פטאייה". מדובר בפרי גדול יותר מהרם בוטאן, בצבע ורוד עז עם "קוצים". מבפנים הוא מעניין לא פחות: בצבע לבן מנוקד בנקודות שחורות קטנטנות.
רם בוטאן (Rambuthan): אחד מהפירות האקזוטיים המיוחדים בתאילנד. מבחוץ מכוסה ב"שערות" ארוכות בצבעים של ורוד, צהוב וירוק ומבפנים מזכיר את הליצ'י במרקמו, אך שונה בטעם.