- עם תחילת הפצתו באירופה, בתחילת המאה ה-17, שווק הקפה תחת השם "יין ערבי".
- המילה קפה באה מ"קהווה", קיצור לשם "קהוות אל בון", כלומר "יין הפול".
- בעולם הערבי העתיק מותר היה לבעל להתגרש מאשתו במידה וסירבה להכין לו קפה.
- בית הקפה הראשון בעולם נפתח בדמשק שבסוריה בסביבות שנת 1530. השני נפתח באיסטנבול שבטורקיה, ומשם התפשטו בתי הקפה לאירופה, לעולם, ובעיקר לתל אביב.
- מכונת האספרסו הראשונה הומצאה בצרפת בשנת 1822.
- יוהאן סבסטיאן באך, המלחין הנודע, כתב בשעתו אופרה קומית קצרה המספרת על בחורה צעירה וחובבת קפה, שמסכימה להפסיק לשתות קפה רק בתנאי שאביה ימצא לה חתן, ואז מכניסה לחוזה הנישואין סעיף הקובע כי בעלה יהיה חייב להתיר לה לשתות את המשקה החביב עליה...
- שתייה מרובה של קפה עלולה לגרום לכאבי ראש. לעומת זאת, שתיה מתונה של קפה עשויה דווקא להקל על כאבי ראש. בכל מקרה, אם אתם צרכנים "כבדים" של קפה ואז מפסיקים בבת אחת – אתם עלולים לסבול מכאבי ראש. זו למשל הסיבה שלפני יום כיפור מומלץ לשים לב לצריכת הקפה ולהוריד אותה בהדרגה לקראת הצום ולא "בבת אחת".
קצת מספרים:
- מדי יום נלגמים ברחבי העולם כ-400 מיליון ספלי קפה, והמספר רק הולך ועולה.
- ארה"ב היא צרכנית הקפה הגדולה בעולם, עם כשליש מהצריכה העולמית של קפה.
- הטמפרטורה האידיאלית לשתיית כוס קפה, על פי מביני עניין – 70 מעלות צלסיוס.
- בממוצע, גברים שותים כ-1.7 כוסות קפה ביום, ונשים שותות כ-1.5 כוסות קפה ביום.
- בטבע קיימים מעל 30 סוגי צמחי קפה הגדלים פרא, אבל את הקפה המוכר לנו מכינים משני סוגים עיקריים בלבד: הערביקה, היקר והמריר יותר, והרובוסטה, החמצמץ והנפוץ יותר.
- פולי הרובוסטה עשירים פי שניים בקפאין מאשר פולי הערביקה, ומשתמשים בהם להכנת נס קפה, מוצרים בטעם קפה (כגון מעדני חלב או גלידות) ואבקות קפה בטעמים שונים (קפה וניל, קפה אגוזים וכן הלאה).
- פולי הערביקה, המשובחים יותר, רגישים ביותר לשינויי טמפרטורה, ולכן הקלייה שלהם מסובכת יותר.
- לא רצוי לנסות ולאכול פול קפה מבלי לקלות אותו קודם לכן – במצבם הטבעי, פולי הקפה הירוקים קשים ביותר (מזכירים גרגר תירס מיובש בטרם הפיכתו לפופקורן).
- קלייה היא למעשה חימום הפולים בתנור, על מנת להוציא מהם מקסימום טעם. נהוג לקלות פולים בטמפרטורה של 200-220 מעלות למשך כ10-15 דקות.
- לכל סוג פולים יש זמן קלייה אופטימלי משלו, ולכן בהכנת תערובות קפה חשוב להקפיד על קליית הפולים בנפרד, לפי סוגים, וערבובם רק בתום התהליך.
- מהרגע שפולי הקפה נטחנים, הם מתחילים לאבד מטריותם. לכן כדאי לטחון אותם סמוך ככל האפשר למועד ההכנה.
- קפה טחון מומלץ לשמור במקרר, בכלי אטום.
- חלפו שבועיים מרגע פתיחת האריזה או טחינת הפולים? יש כאלה שיעדיפו לזרוק את הקפה ולא לשתות אותו, שכן טעמו מתפוגג עם הזמן.
קבוצת אספרסו בר איטליקו בע"מ הינה סניף הדגל הישראלי מקבוצת הקפה האיטלקי Italico, חברת הקפה האיטלקית החברה המשגשגת ביותר בשנים האחרונות באיטליה שאף התפתחה למדינות נוספות באירופה ומחוצה לה.בימים אלה, מתכוונת קבוצת אספרסו בר איטליקו בע"מ לפרוץ לשוק הישראלי ולהשתלב בשוק כשחקן מרכזי ומוביל בתחום הקפה.