בתי הבכורה נהנית מאד להכין סלט.
היא ממש מזכירה לנו שהיא רוצה לחתוך ולהכין והמציאה מעין סלט משלה, שכל מה שיש בו היא מוכנה לאכול (אגב, בנפרד לא תמיד תאכל. בקומבינציה הזו, כמעט תמיד).
ככל שהיא גדלה, היא יכולה לחתוך ירקות נוספים, מה שמשחרר אותנו להכנת דברים אחרים, נותן לה עצמאות ובטחון והבונוס הסופי- היא ממש אוכלת את זה. לפחות 3-4 כפות מלאות של סלט.
אז מה רע?
חומרים
מלפפון
גזר
עגבניה, או כמה עגבניות שרי
חסה
אבוקדו
אופן ההכנה
את הגזר מגרדים ואת שאר הירקות חותכים לריבועים בגודל הרצוי (לפי גיל הילד...ככל שהם גדלים, החתיכות קטנות J ).
מתבלים בשמן זית ובמלח עשבים וטורפים.
שדרוגים
מאחר והילדים בד"כ לא אוהבים תוספות למיניהן, אנחנו מוסיפים אותן בצלחות שלנו. אח"כ אפשר לתת להם לטעום, אולי בפעם הבאה יסכימו להכניס זאת גם לסלט שלהם. מה רע?
נבטים מסוגים שונים
ביצה
פשתן ושומשום מלא טחונים
אגוזים
טופו מוקפץ בסויה וסילאן
חומוסים מבושלים
אצות למיניהן
וכל העולה על רוחכם
בתאבון- גם לגדולים וגם לקטנים!
ורד לב היא נטורופתית N.D., יועצת הנקה מוסמכת IBCLC ואם ל-3. עוסקת ביעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה, בשילוב עם אבחון אירידיולוגי, עבודת מודעות ועוד. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור. מקיימת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד). מרצה בנושאי נטורופתיה, תזונה והנקה במכללת "מהות" לרפואה משלימה ובהכשרות מקצועיות של תחומי ההריון והלידה. מדריכה בליגת לה לצ'ה ישראל. חברה ב"אגודה הישראלית לנטורופתיה ולתזונה טבעית" וב"איגוד הישראלי ליועצות הנקה מוסמכות". כותבת מאמרים רבים בנושאים אלו. במשך שנים ניהלה פורומים שונים בנושאי נטורופתיה, הריון ולידה, הנקה ותזונה וכעת מנהלת את: פורום "נטורופתיה למשפחה" http://www.blabla4u.com/sites/blabla4u/ForumsII.asp?ForumID=13687 ואת "המטבח הפתוח של ורד לב" בפייסבוק http://www.facebook.com/vered.leb?ref=profile#/group.php?gid=296205795006&ref=mf ליצירת קשר: 052-8527755 href="mailto:veredudu@013.net.ilveredudu@013.net.il">">veredudu@013.net.il