שכר הבכירים עולה לכותרות מפעם לפעם, משכורות העתק שמקבלים מנהלי חברות ציבוריות ופרטיות מוציאים את הציבור הרחב משלוותו.
האם יש מקום לפגוע בשכר הבכירים ומהי הדרך הנכונה לעשות כן ?
שכר הבכירים יכול להיות גבוה בחברה ציבורית ובחברה פרטית, לדעת מחבר המאמר אין סמכות לשלטונות לפגוע בשכר הבכירים בחברה פרטית, מדובר בבעלי מניות פרטיים שזכותם לעשות עם כספם ככל העולה על רוחם כל עוד מדובר בהליך חוקי.
אך כשמדובר בשכר הבכירים בחברות ציבוריות, שם זה הכסף של כולנו, אם באמצעות השקעה ישירה במניות אותה חברה, בקרנות נאמנות או בביטוחי מנהלים,קרנות פנסיה וכיוצ"ב, בכל מקרה מדובר בכסף "שלנו" שמשמש למטרת האדרת הכנסות מנהלי החברה.
ראשי השלטון במדינה מחפשים דרכים יצירתיות להקטנת ה"נטו" של אותם מנהלים, למי שלא קורה עיתונים ולא שומע חדשות אזי הנה מספר דוגמאות לשכר המדובר.
עלות שכרו של אילן בן דב מנכ"ל סאני מעל 1.2 מיליון ש"ח, עלות שכרו של חיים כצמן יו"ר דירקטוריון גזית גלוב מעל 1.5 מיליון ש"ח, בדומה אליו עלות שכרו של אלי יונס מנכ"ל מזרחי טפחות מעל 1.5 מיליון ש"ח ועוד דוגמאות יש למכביר (הנתונים פורסמו בעיתונות)
הדרך הקלה ביותר לפגוע בשכר המנהלים הבכירים קיימת כבר בחוק, כל מה שצריך זה לדעת לחפש.
סעיף 30 לפקודת מס הכנסה:
30. סייג לניכויים
לא יותר כל ניכוי בשל הוצאות לפי סעיפים 17 ו-27, בסכום העולה על הדרוש לפי צרכי ייצור ההכנסה של הנישום; ובכל שאלה לענין סעיף זה יכריע המנהל;
ובלבד ששום דבר האמור בסעיף זה לא יתפרש כמונע כל אדם הרואה עצמו מקופח על ידי החלטת המנהל מלערער עליה בהתאם לאמור בסעיפים 153 ו-158.
כלומר, אם מנהל רשות המיסים יקבע כי שכר המנכ"ל לא יכול להיות מעל סכום נניח של חצי מיליון ש"ח כדי לייצר את הכנסת הנישום (החברה), אזי כל השאר תהיה הוצאה לא מוכרת !
כלומר תוספת מס מידי של 25% על תשלום זה.
לא צריך שום אלתורים, חקיקות ודיונים, הדבר קיים בפקודה וכל מה שצריך זו החלטה להפעיל את הסעיף.
ואם אתם מנהלים בכירים בדרגות השכר המדוברות, ראו הוזהרתם, יש פתרון מיידי לפגיעה בשכרכם.
רו"ח וורסל ליאור הינו שותף במשרד רו"ח וורסל את וורסל המנהלים את פורום רואי חשבון הותיק ביותר באינטרנט (פורום רואי חשבון של נענע) , כתב מספר מאמרים בעיתון גלובס, מרצה בקורסים של מט"י , ובעל אתר אינטרנט המכיל מידע עצום לבעלי עסקים http://www.worcel.co.il
>