למה צריך הסכם ממון טרום חיי נישואין- למקרה גירושין. אף אחד לא ממש רוצה לחשוב על גירושין בזמן שהוא מתחתן, אבל צריך לעשות זה, אין ברירה, לצערנו גירושין הם דבר שמאיים תמיד על כל זוג נשוי. בכל מקרה תחשבו על המשפט הבא ותפנימו אותו טוב, אם יש לכם הרבה כסף בזמן נישואים, אתם באים ממשפחה עשירה שבוודאי תרצה להגן על הרכוש שלה, מתכננים להתעשר- אולי כדאי לכם לחשוב על הסכם ממון, אתם מן הסתם לא מתכוונים להתגרש אבל מי יודע מה יהיה גירושין זה חרב פיפיות שתמיד מרחפת מעל הראש שלכם.
השאלה המטרידה כנראה כל אדם החושב על גירושין מראש ומעוניין בהסכם ממון היא איך מציגים את הנושא לבן זוג או לבת זוג. זה הרי באמת מצב מוזר, איך אתה מסביר את הדאגה למה שיקרה אחרי הגירושין, כאשר עדיין בכלל לא התחתנתם. השאלה שעולה מיידית היא: מה את/אתה חושב על גירושין? את/אתה לא רוצה להיות איתי לנצח? במיוחד לאנשים שלא באים מעולם הממון, קשה להם להבין את הדאגה המתמדת לעתיד, זה לא טבוע בהם- הם לא מבינים איך ניתן לחשוב על מה קורה בגירושין- עוד לפני החתונה.
אחת הדרכים הטובות ביותר לגשת לנושא בעדינות היא דרך המשפחה. להסביר שזה דרישה של המשפחה, שהם תמיד חושבים קדימה ושאתם בטוחים במאה אחוז שלעולם לא תתגרשו אלא תהיו ביחד עד גיל מאה ועשרים, אבל זאת דרישה של המשפחה וזה בכלל לא תלוי בכם, ככה זה נהוג כבר דורות, בעקבות מקרי גירושין מכוערים. בדרך כלל נושא המשפחה מספק את הסחורה, אבל כמובן שלא תמיד. באותם המקרים בהם זה לא מספק את הסחורה, צריך לעבור להסברים יותר קיצוניים.
תבינו שאין באמת דרך פשוטה להסביר לבן או בת זוג למה אתם חושבים על גירושין עוד לפני שהתחתנתם אבל צריך לנסות לגשר בין הסכם הממון לבין הרצון לדעת שאוהבים אותך בזכות מי שהנך ולא בזכות הכסף. אני ממש לא חושב על גירושין אבל אני רוצה לדעת האם את אוהבת אותי בזכות מי שאני או בזכות הכסף שלי/ משכורת וכדומה.. זה עובד בדרך כלל ולא משנה בכלום את אחוזי הגירושין.