נשירת שיער היא בהחלט תהליך טבעי של הגוף. כמו שתאים מתחדשים, ציפורניים גדלות והגוף עובר ללא הרף תהליכי התחדשות, גם שיערה ישנה צריכה לפנות את מקומה לשיערה חדשה ובריאה יותר. אך כשהתחלופה מתאפיינת בנשירה שבעקבותיה אין התחדשות ואין שיער חדש או שהיא מקבלת מימדים גדולים מדי (נשירה של יותר ממאה שערות ליום לערך), המובילה במקרים קיצוניים להתקרחות אצל גברים וגם אצל נשים, זה בהחלט מצביע על בעיה גופנית או לעיתים אפילו נפשית שיש לטפל בה.
נשירת שיער קיצונית יכולה להיות גנטית, בעיקר אצל גברים, אבל יש לה לעיתים סיבות רבות אחרות וביניהן למשל דיאטה חריפה , תזונה לקויה באופן כללי, מחלות עור ומחלות שונות אחרות, נטילת תרופות שנשירת שיער היא אחת מתופעות הלוואי שלהן, זיהומים וגם לחץ נפשי.
כאשר הסיבה היא תזונה לקויה, נשירת השיער יכולה להיגרם כשיש מחסור חמור במרכיבי מזון חשובים לגוף. הטיפול בדרך כלל על הנייר ? פשוט. כל מה שצריך לעשות הוא לצרוך מזון העשיר במרכיבים החסרים בגוף.
המרכיבים המרכזיים שחסרונם יכול להשפיע על נשירת שיער הם ויטמינים: ויטמין A שיש לו תפקיד חשוב בהתחדשות תאים בגוף, יטמין B12, B6 וחומצה פולית שלהם זקוק זקיק השיער, ויטמין C האחראי על יצור קולגן, שזהו החומר המחבר רקמות בגוף, ביוטין (ויטמין H), המהווה מרכיב חיוני בתהליכי צמיחת תאי עור, שיער וציפורניים, ברזל שחסרונו גורם לאנמיה (הגורמת לעיתים לנשירת שיער) , אבץ, שלו תפקיד מרכזי ביצירת תאים, נחושת, ה אחראית ליצירת המוגלובין שהוא בעל תפקיד חשוב באספקת דם לגוף בכלל ולזקיקי השיער בפרט.
גם לחלבונים תפקיד חשוב לא רק במניעת נשירת שיער אלא בעיקר בחידושו של שיער במקום זה הנושר. גם למים, נוזלים בגוף, תפקיד חיוני ביותר במניעת נשירת שיער.
אם אתם סובלים מנשירת שיער ואין היסטוריה גנטית של בעיית נשירה במשפחתכם, הרי שכנראה הסיבה אכן בתזונה לקויה ולכן מומלץ לגשת לרופא המשפחה או רופא העור, לעבור בדיקת דם פשוטה שתגלה האם הבעיה במחסור באחד מהחומרים החיוניים הללו.