בני האדם מכלים את בריאותם ושורפים את זמנם בעבור כסף. לכשישיגו, אולי, את הכסף, שעמלו למענו, יבזבזו אותו כדי להחזיר בחזרה את הזמן שאבד להם ואת בריאותם. מכאן שזמנם עלי האדמה התקצר ונמצא שיצא שכרם בהפסדם
פעם הייתי לחוץ מפאת חוסר זמן, הייתי במרדף תמידי אחריו. חשבתי שככה זה אצל מי שעסוק וחי חיים דינאמיים, היו ימים שאפילו התגאיתי בכך שאני עסוק. אבל למדתי שזו הונאה עצמית שאינה קשורה באמת בחוסר זמן. אתן לכם דוגמה, הבנק שלי שוכן ליד כביש ראשי. זכור לי, שהייתי משאיר את מכוניתי בחוץ (במקום אסור לחניה) וקופץ ל"שנייה" לסידורי כספים. הראש שלי היה מסתחרר מהלחץ שאולי יגררו את מכוניתי. התור לפני הפקידה היה מעצבן כי הוא לא זז, הפקידה הייתה איטית, כי מכוניתי הייתה בחוץ ואני נאכלתי מבפנים. יום אחד החלטתי לא עוד... לא פועל יותר כך, לוקח את הזמן שלי אחרת, לא קופץ לרגע לסידורים, אלא עושה דברים בנחת ללא מהירות ובהילות: מחנה את מכוניתי במקום חניה מסודר ומוריד את הלחץ. הפלא ופלא, עולמי ממשיך להסתדר, אני לחוץ פחות והזמן זורם לו כפי שאני רוצה.
מה שיהרוג אתכם הוא לא חוסר הזמן, אלא תחושת קוצר הזמן
רוצים שהזמן ילך אחרת התנהגו עמו אחרת.
· זירקו את השעונים שלכם
· צאו שעה לפני הזמן
· קחו עימכם ספר קריאה לכל מקום, שבו עלול להיווצר תור
· ברכו כל רגע שבו אתם נאלצים להמתין ללא פעילות ופעלתנות
· חפשו את הרווחים הנפשיים בשעות שאתם ממתינים
· אמצו את הפתגם "כל עכבה לטובה"
זמן אינדיאני
פעם במערב הפרוע של ארצות הברית הניחו מסילות רכבת לאורך ולרוחב היבשת. דרכים רבות עברו דרך שטחים של האינדיאנים ולכן נאלצו לשכנע אותם שהדבר לטובתם. פעם אחת הגיע מנהל נכבד של חברת הרכבות אל צ'יף אינדיאני, שהיה אחד המתנגדים הבולטים ביותר למעבר רכבת באדמתו, כדי לשכנעו שיסכים לאפשר לבנות את מסילת הרכבת דרך אדמות השבט. להלן השיחה שהתפתחה ביניהם:
"למה אני צריך את סוס הברזל"? שאל האינדיאני
המנהל: "הגד לי ידידי ראש השבט, כמה ימים אתה רוכב ממקום השבט שלך עד לרכס ההרים הרחוקים"?
"שלושה ימים" השיב האינדיאני בגאווה.
"בעזרת סוס הברזל שלנו, תוכל לעשות זאת ביום אחד", אמר המנהל וחשב שהביא את הטיעון המנצח בפני ראש השבט.
הביט בו האינדיאני, פער את פיו בתדהמה ואמר: "ומה אעשה ביומיים הנותרים?"
שי וייסברג - קריאה אינה עוד פעולה, אלא דרך חיים
0523302660