יום מיחזור.
כדאי להתכונן לקראת היום הזה מספר שבועות מראש. לאסוף צנצנות פלסטיק ריקות, קופסאות קרטון ריקות, בקבוקים ריקים במגוון גדלים וגוונים, גלילי ניר טואלט, חוברות ישנות, פיסות בדים – ועוד מכל טוב הארץ ש"מת" לחזור לארץ.
היום נעסוק במיחזור של כל החפצים שסיימו את מחזור החיים שלהם. כל ילד יחליט מראש מה ה"בניין" שברצונו להקים. האם הוא רוצה לבנות שולחן? שרפרף? אוהל?חנוכייה? בית בובות?רכבת בתוך מנהרה? לאחר שהחלטתו של כל אחד נפלה – ולא קיבלה מכה!- הילד מקבל דף ניר ועפרון ומתחיל לצייר את ה"קונספט": איך המבנה אמור להראות. אם הוא מתקשה, המבוגר שבתפקיד יהפוך לאדריכל לעת מצוא ויציע הצעות לסדר.
רוצים עוד דוגמאות? תמצאו אותם באתר:
למשל: את המנהרה של הרכבת נרכיב מגלילי ניר טואלט או גלילי מגבות ניר ריקים. את הקטר ואת הקרונות נכין מקופסאות גפרורים ריקות.
את מגדל התצפית נבנה מקופסאות ריקות של נעליים, משחקים, סבונים מוצקים או משחות שיניים.
את מגרש הכדורגל נבנה על תיבת פירות ריקה ואת הרשתות נכין מהרשתות הצבעוניות שמכסות את קופסאות הענבים, למשל.
אם ילד רוצה לבנות איגלו מקרח, הקופסאות השקופות של הפירות ושל עגבניות השרי נועדו בדיוק לכך. הרי בגלל זה עשו אותם שקופות, לא?
כעת, עוברים לביצוע המשימה. הכינו מראש דבק פלסטי ומלאי עיתונים, כדי שהרצפה או השטיח לא יספגו כמויות-עתק של דבק וצבע.
כל ילד מתחיל כעת לבנות את הדבר עליו הוא החליט: רכבת, משאית, בית או חיפושית. העמידו לרשותם קודם כל את עזרתכם, אם הילד קטן או שיש לו ידיים לא מיומנות עדיין. לאחר שהמבנה עומד על תילו, מותר לצבוע אותו, להדביק עליו פיסות ניר צבעוני, פקקים, חרוזים – או כל דבר שבא לכם.
לאחר שכל אחד מהילדים סיים את הרכבת וצביעת הדבר הנבחר, כל הילדים מוזמנים להכין יחד מתחם שישלב יחדיו את כל האלמנטים: יהיה בית, רכבת, מגדל תצפית, חיפושית מטיילת בגינה, מגרש כדורגל - ועוד פריטים חמודים.
קורה שורץ www.saba-sabta.co.il