אם אתה בעל עסק, כדאי לך לשדרג אותו עם מכונת אספרסו מקצועית, כדי שתוכל לפנק את הלקוחות שלך עם קפה איכותי. אבל לפני זה – נתעכב לרגע על מה זה בכלל קפה אספרסו, ומה עושה אותו טוב יותר מכל סוגי הקפה האחרים.
למה דווקא אספרסו?
כל משקאות הקפה מבוססים על תמציות של שמנים ארומטיים, אותם מפיקים מפולי צמח הקפה, שמקורו באתיופיה. את הפולים קולים וטוחנים ואת האבקה המתקבלת מבשלים או חולטים במים. קפה שחור, לדוגמה, מתקבל כתוצאה מבישול של האבקה במים.
מכונות אספרסו שדרגו את הכנת הקפה. בשיטה זו, האבקה שנוצרה מהפולים הטחונים נכנסת לתוך מסננת המכילה מנה אחת מדודה או שתי מנות מדודות של קפה, ומוזרם דרכה קיטור בלחץ גבוה. התוצאה היא מיצוי של השמנים הארומטיים, ותערובת קפה חזקה בטעם ובריח, מכוסה בשכבת קצף המכונה קרמה. את התערובת הזו ניתן לשתות ישירות, או להשתמש בה כבסיס להכנת משקאות דוגמת לאטה, קפוצ'ינו, אמריקנו ועוד.
מהי מכונת אספרסו מקצועית?
בשוק קיימים שני סוגים של מכונות אספרסו מקצועיות: בסוג הראשון והנפוץ יותר, מניחים את האבקה במסננת ומזרימים דרכה קיטור בלחץ גבוה, המתעבה על האבקה וממצה ממנה את השמנים הארומטיים. בסוג השני, מעובה הקיטור בבוכנת לחץ, עוד לפני המגע עם הקפה.
בנוסף לחלוקה בסיסית זאת, מצוידות מכונות אספרסו מקצועיות בתוספות מסוגים שונים, שאינם רלוונטיים במקרים של מכונות אספרסו ביתיות או משרדיות: חיבור למקור מים - דוד נחושת שיאפשר הפקה רצופה של אדים בכל עת וללא המתנה - מקציף חלב ועוד. בנוסף, במכונה מקצועית רצוי שיהיו שתי מערכות הידראוליות נפרדות, שיאפשרו במקביל הפקת אדים וקפה ללא צורך בהמתנה.
סוגי הקפה אותו מפיקות מכונות אספרסו מקצועיות
• אספרסו קצר: 7 גרם קפה ב-30 מ"ל מים.
• אספרסו ארוך: 7 גרם קפה ב-45 מ"ל מים.
• אספרסו כפול: 14 גרם קפה ב-60 מ"ל מים.
• אספרסו כפול ארוך: 14 גרם קפה ב-90 מ"ל מים.
• מקיאטו: אספרסו קצר עם כתם של חלב מוקצף.
• לאטה: אספרסו קצר בתוספת חלב.
• קפוצ'ינו: שליש כוס אספרסו (קצר), שליש כוס חלב ושליש כוס קצף חלב.
• אמריקנו: אספרסו קצר בספל גדול, בתוספת מים חמים.
• אספרסו קון פנה: מנת אספרסו בתוספת קצפת.
מכונות אספרסו ואביזרים נוספים
קנייה של מכונות אספרסו לעולם אינה מסתכמת במכונה עצמה. על מנת להפיק ממנה את התוצאה הטובה ביותר, יש לקנות עבורה ציוד משלים וציוד תחזוקה. להכנת הקפה המושלם, מומלץ לקנות מטחנה ומקציף חלב (אם המכונה עצמה אינה כוללת את שתי הפונקציות הללו), דוחס קפה, כפית או כוס מדידה ותרמומטר – מדחום לחלב. לענייני התחזוקה מומלץ להשקיע במברשות ניקוי, טבליות ניקוי ומסירי אבנית.
אם כן, מכונת אספרסו אינה הפתרון הפשוט ביותר או הזול ביותר להכנת קפה – אך היא ללא ספק הפתרון האיכותי ביותר. מגוון בתי הקפה, הדוכנים, הפיצוציות ותחנות הדלק שמוכרות קפה יכול להעיד – מכונות אספרסו מוכיחות את עצמן, תמיד.
אורן שץ הוא מנהל אס.אי.או ישראל, המספקת שירותי קידום אתרים מקצועי במנועי חיפוש ושירותי שיווק באינטרנט.