את הביטוי "ניקוי רעלים" בטוחני ששמעתם יותר מפעם אחת ואני מניח שמעבר למשמע אוזניכם, רובכם לא נקטתם פעולה לצורך הבנת המדובר - כיצד הניקוי מתבצע, למי מיועד הניקוי וכיצד הדבר יכול לקדם את מצבכם הבריאותי.
בעולמנו קיימות שיטות רבות ומגוונות לניקוי רעלים המגיעות מתרבויות ואסכולות שונות.
שיטות רבות הן עתיקות יומין, ואחרות הן מערביות ומתקדמות, המבוססות על מחקרים מדעיים.
בסופו של דבר, לא חשוב באיזו שיטה נבחר, כל עוד השיטה עובדת ועומדת במבחן התוצאה.
האבחנה והטיפול שאציג לפניכם מתבססים על הרפואה היפנית.
התפתחותן של רוב טכניקות ניקוי הרעלים ברפואה היפנית התחיל במאה הקודמת עם התקדמותו והתפתחותו של העולם המודרני אשר הביא עמו יתרונות רבים לבריאות האנושית, אך, למצער, יחד עם זאת, גם חסרונות אשר הביאו לעלייה בתחלואה ולהתפתחותן של מחלות שונות ומגוונות.
טכניקות אלה כמעט ולא היו קיימות לפני מאות שנים, כיוון שעולמנו היה נקי מרעלים והרפואה לא הייתה צריכה להתמודד עם כמות אינסופית של סימפטומים, מחלות ותלונות עמן אנו נאלצים להתמודד כיום.
אם אתחיל למנות לפניכם את גורמי הרעילות שגופנו מתמודד עמם כל יום, אני בטוח שגם אם תקראו ממש מהר תסיימו את הקריאה בשבועות הקרובים.
לכן, מוטב שאתמקד בגורמי הרעילות הקריטיים ביותר שאנו חשופים אליהם מדי יום ושיש באפשרותנו לשלוט ולווסת את מידתם:
בראש ובראשונה, תזונה! ע"פ מחקרים רבים, כשהמהפכה התעשייתית במזון יצאה לדרכה, מגוון סוגי אפשרויות המזון עלו, ויחד איתם, בצורה ישירה, עלה גם מגוון סוגי המחלות.
כאשר מדברים על תזונה בריאה ולא רעילה יש לזכור כלל אחד שיהווה בסיס להמשך חיים נקיים ובריאים – ככל שהמזון רחוק יותר מצורתו המקורית, כך רמת רעילותו עולה ולגוף קשה להתמודד עימו.
(במאמר " הדרך אל האושר" יש הסבר מפורט לגבי תזונה בריאה).
אתם בטח שואלים את עצמכם - אם יש כל כך הרבה "רעל", אז כיצד אנו בכלל ממשיכים להתקיים? אז חברנו הוותיק שבשמיים דאג לנו מאוד ולשם כך ברא את איבר הכבד – "הפילטר", המסנן והמטהר הבלתי נלאה שבזכותו גופנו ממשיך להתקיים בצורה תקינה.
כבד בריא יכול לחיות כ-500 שנים ולבצע את עבודתו מהימנה. אך עם זאת, בעקבות "גאונותו" והתפתחותו של העולם המודרני, תוחלת חייו התקצרה במאות אחוזים וכיום כבר בגילאים צעירים הכבד מתחיל להראות סימני מצוקה.
אותם סימני מצוקה באים לידי ביטוי בסימפטומים שונים, כגון: סוכרת, כולסטרול, לחץ דם, מיגרנות, תסמונות קדם-וסתיות ועוד. כמו כן, מתגלות לאחרונה מחלות כרוניות מגוונות, ולעיתים קרובות אף בבדיקות דם שגרתיות מזוהה ליקוי בתפקודו של הכבד.
הרפואה היפנית פיתחה שיטות אבחנה מדוייקות להפליא, המצביעות על מצוקה של איבר הכבד מבעוד מועד, לפני שאנו חשים בסימפטום מסויים, ואף שנים רבות לפני שמחלה מסויימת עתידה לפרוץ.
שיטות האבחנה מתבססות על מישוש הגוף וחיפוש אחר רפלקסים המעידים על מצוקה באיבר.
כאשר על פי הממצאים נוכחנו שיש מצוקה באיבר הכבד, עלינו להבין כי המצב מהווה חסם טיפולי למגוון רחב של מחלות והדבר יקשה את הריפוי הטבעי של הגוף, אלא אם יבוצע ניקוי של איבר הכבד קודם לכן.
אבחנה של מצוקה לא תקדם אותנו לשום מקום ללא טיפול והחזרת המצב לקדמותו, לכן פותחו ביפן שיטות שונות המתבססות על טכניקות דיקור מיוחדות בנקודות שונות בגוף המביאות לניקוי הכבד וסילוק רעלים, המביאים לשיפור עצום בתפקוד הכבד, וכך - בצורה ישירה - לתפקודו הפיזי והנפשי של גוף האדם.
בברכת רפואה שלמה,
ליאור שיינזינגר.
רפואה סינית ויפנית – דיקור, צמחי מרפא ותזונה.
ליאור שיינזינגר רפואה סינית ויפנית - דיקור צמחי מרפא ותזונה. http://www.shain-clinic.com/about/