הגיל השלישי מוגדר באופן שרירותי. קצב השינויים המאפיינים את בני הגיל השלישי שונה מאדם לאדם וכך גם הגיל המדויק שבו הם
מתרחשים.מצב בריאותו הגופנית והנפשית של האדם בתוקפת גיל זו משקף את מהלך כל חייו ואינו בהכרח תואם לגילו הפיזיולוגי.
הגיל ה-3 הוא חלק אינטגרלי ממכלול חייו של האדם והשינויים שחלים בו הם המשך ותוצאה של בגרות מתמשכת בנקודת זמן מסוימת ולא בשינוים פתאומיים. תזונה מאוזנת ובריאה לאורך כל השנים מאפשרת להגיע לגילאים המתקדמים עם תפקודים נורמליים וללא הגבלות מיוחדות. השינויים הביולוגיים הם הדרגתיים ומשפיעים לעיתים גם על תזונה תקינה. אך אם הדבר אינו כתוצאה ממחלה קשה צריך לסגל את השינוי כאורך חיים אחר ככל דבר.פעילות גופנית חייבת להמשך בכל שלבי החיים ככל האפשר על מנת לשמור על גמישות, נמרצות, המעכבים ומונעים הרבה מחלות, מגדילים את צורכי האנרגיה וצריכת המזון.
מערכות רבות בגופינו כגון לב, ריאות, שריר, עצם עוברות שינויים ובחלקם מאבדות מיכולתן אך המודעות שקיימת היום לחשיבות התזונה והפעילות הגופנית עוזרת לנו להיערך ולהתמודד עם הדברים ביתר שאת.
מומלץ ורצוי לא לחכות לגיל מבוגר בהקניית הרגלי תזונה נכונים, עקרונות אכילה נכונה מתאימים לכל גיל ולכל מצב.כדי לספק את כל הצרכים התזונתיים שלנו אנו צריכים לאכול באופן מגוון מכל קבוצות המזון: ירקות, פרות, דגנים, קטניות, מוצרי חלב, בשר, ביצים ושמן.עם הגיל יכולת הגוף לקלוט מזון ולעבד אותו נעשית יותר איטית ופחות יעילה לכן חשוב לאכול מזונות שהם בעלי דחיסות תזונתית גבוהה שמספקים פחות שומן וסוכר ויותר מינרלים וסיבים כך שהמזון יתרום לגוף יותר מרק אנרגיה.
שתיית נוזלים-מים ונוזלים אחרים הנם חיוניים למניעת התייבשות ועצירות חשוב להקפיד לשתות 8-6 כוסות ביום של מים או נוזלים אחרים. לשתות עם הארוחות ובין הארוחות לא להגיע למצב של צמא כלל.
בחירת מזון עשיר בסיבים תזונתיים-
סיבים תזונתיים הנם החלקים הגסים העוטפים בדרך כלל ירקות, פרות, דגנים וקייטניות. לסיבים התזונתיים תפקיד חשוב בתפקוד ובמערכות ובריאות מערכת העיכול.בחירה של מגוון מזונות עשירים בסיבים כמו ירקות ופרות עם הקליפה, לחם ומאפה מדגנים מלאים, אגוזים וקייטניות בשילוב עם שתייה ופעילות גופנית הנם מתכון גם לפעילות גופנית של המעי.
סידן וויטמין D הנם רכיבים החיוניים לשמירה על משק העצם והשיניים מזונות העשירים בסידן כמו חלב, יוגורט ומוצרי חלב רזים ובמיוחד כאלו העשירים בסידן וויטמין D כמו כן גם ירקות עליים ירוקים כמו ברוקולי, דגים כמו סרדינים, שקדים, וכן מזונות עשירים בסידן כמו דגני בוקר.
כדאי להקפיד על חשיפה קצרה לשמש בין השעות 10 עד 15:00 בצהרים.
פעילות גופנית-
פעילות גופנית היא בעלת חשיבות בכל גיל לשמירה על בריאות וחוזק העצם.
צריכת חלבון-
צריכת חלבון הנה חיונית לאוכלוסייה המבוגרת חלבון תורם למניעת אובדן שריר ולתפקוד המערכת החיסונית חשוב לשלב בתפריט מזון עשיר בחלבון כמו בשר רזה, עוף, דגים, ביצים, חלב, גבינות ומוצרי חלב, וקייטניות.מזונות אלו תורמים גם ברזל, אבץ, סידן וויטמין 12B.
מומלץ לאכול ירקות מחמשת הצבעים על מנת להגדיל את ההגנה הטבעית על הגוף.
לסיכום- חשוב לאכול מזון מגוון וצבעוני של ירקות, פרות, קייטניות, אגוזים ודגנים מלאים.בשילוב עם מוצרי חלב ובשר רזים וביצים. יש לשתות הרבה מים ונוזלים ולעשות פעילות גופנית מבוקרת על מנת שנגן על גפנו מפני גורמים היכולים לגרום למחלות כרוניות ולהאיץ את תהליכי ההזדקנות.
הפעילות בסטודיו C מבוססת על הפעלה דינמית של השרירים בהתנגדות ובעומס על כל אותם אזורים המועדים לשברים במטרה להגביר את בנית העצם באותם אזורים. התעמלות סדירה ומבוקרת לחיזוק העצמות ולהגדלת טווח התנועה של המפרקים, תורמת לשיפור מסת העצם ומונעת שברים.
התרגילים בשיטת סטודיו C מתאימים לאישה המבוגרת ומתייחסים לצרכיו המיוחדים של הגיל. העבודה בסטודיו C מתרכזת בשיפור שיווי המשקל ובתרגילי גמישות, במטרה להגדיל את טווח התנועה של המפרקים, להגביר את מהירות התגובה, ולשפר את היציבה ואת המודעות לתנועה. אימוץ דפוסי אורח חיים בריא הכולל התעמלות ותזונה נכונה, תורם לשיפור הדימוי העצמי ולמצב רוח מרומם
תזונה נאותה כוללת את העקרונות הבאים:
א. צריכת סידן אופטימלית
ב. צריכת ויטמין D אופטימלית (מזונות עשירים בויטמין D )
ג. הימנעות מדיאטות המכילות עודף חלבון
ד. הגבלת כמות הסיבים התזונתיים בתפריט
ה. צריכה מתונה של קפה עד 3 כוסות ביום
ו. צריכה מתונה של אלכוהול שקשורה לצפיפות גבוהה של העצם ולהפחתה בשיעור אובדנה
ז. הימנעות מדיאטות קיצוניות לא מבוקרות.
לחומרים נוספים בנושא תזונה ופעילות גופנית http://www.studioc.co.il/