ישנה השפעה קריטית לכושר גופני טוב על ביצועי הרכיבה על אופנוע גם אם זו נסיעה שגרתית הכולל מסלול שבלוני של עבודה, סידורים וחזרה הביתה ובין אם ברכיבה תחרותית עסקינן בעלת מסלול אתגרי. פיתוח כושר גופני ושמירה עליו מהווה משמעות כבירה לרכיבה בטוחה ואף להתאוששות מהירה יותר במקרה של פגיעה.
דמיינו לשם המחשת הנושא, בנעלי רוכב ממוצע לאחר יום עבודה ארוך ומייגע במשרד השם פעמיו בדרך לעוד ישיבת עבודה לא מפעימה, שם לב שהוא מאחר ומנסה להימלט מפקק תנועה של שעת אחר צהריים מאוחרת. רוחות צד ורוחות פנים מטלטלות את שרירי הצוואר, העורף וכל פלג גופו העליון תדיר ומלאים את גופו. התנוחה השפופה לוחצת על קרסול שמאל שאחראי על העברת ההילוכים. עייפות היום והעבודה נותנים את אותתיהם וניכר כי הריכוז מתחיל לפוג, שעת בין הערביים מביאה איתה את החשכה מוסיפה למצב.
די רק ב אבן קטנטנה כדי לאבד שליטה, זעזוע הגלגל הקדמי שולח את היד אינסטקטיבית מתוך רפלקס לעבר מנתק ההצתה לצד דופק מואץ ברקות.
ניכר קושי לסובב את ידית הגז, השרירים ננעלים נוכח ההפתעה הלא נעימה לא מאפשרים ללחוץ על הידית, הגוף מתקשה ושובת מתנועה עד הסדרת הנשימה.
הוא מסנן לעצמו מילות עידוד ומבטיח לעצמו לא לאבד את הריכוז שוב אבל אין בכוחו לעמוד בהבטחה לאורך זמן, כל מרכיבי הרכיבה והגורמים הנלווים כגון איכות הכביש, מזג האוויר והתנהגות שאר הנהגים בכביש וכו'.
חשיבות העניין רק עולה במקרה של רוכבי מרוצים תחרותיים שנדרשים לשמור על ריכוז גבוה יותר מהרגיל, כמו גם קורדינציה, שווי משקל, דיוק, זמן תגובה, כוח, סבולת, וגמישות.
כל אלה ועוד מצריכים שימת דגש ועבודה על כושר גופני ועל הריכוז.
פיתוח הכושר הגופני יכול לתרום לשמירת הריכוז לפרק זמן גדול יותר, ימנע טעויות ונפילות ואף יתרום להחלמה מהירה יותר מפגיעות ויעלה את רמת העמידות לעומסים גופניים ונפשיים תוך כדי נהיגה.
במאמר זה ריכזנו עבורכם את כל כללי הזהב לעבודה ושמירת הכושר הגופני לפי חלוקה לאיברים חשובים:
• הלב: הלא הוא מנוע הגוף ויעודו בין היתר כדי להזרים דם אל אברי הגוף השונים. דרושה לרוכבי האופנוע מערכת אירובית המסוגלת להמשיך בפעולה זו לשרירים לאורך זמן. סיבולת לב מאפשרת לשמור על ריכוז גם בתנאי דרך וקשיים לא צפויים כמו גם בנהיגה ממושכת תאפשר פינוי מהיר יותר של חומצת החלב המצטברת בשריר אשר הצטברותו גורמת לעייפות וכבדות השרירים שחשים בעיקר בזרועות וירכיים בזמן רכיבה.
• שרירי הגוף: בדומה למיתלי הרכב מטרתם לשאת את שלדת הגוף, השלד. אימון השרירים נועד לשפר את עמידות השרירים למשך פרק זמן באופן שמגדיל את מסת השריר ומונע התעייפות מהירה.
• צוואר: דומה לנקודת כוח הג'י בעת פניה,סופג זעזועים בגלל תנאי הדרך כמו גם הלחץ והעומס הגדול הנוצרים מפאת תנוחת הגוף המאלצת את הרוכב להרים מבט מעט מעלה בעת רכיבה.
• שכמות: אזור השכמות סופג לחץ גדול מאוד בעת רכיבה שכיבה ועל כן מומלץ לפתח את סיבולת השרירים.
• זרועות: כוללות את השרירים החשובים לרכיבה כגון תלת ראשי זרועי החלק אחורי ודו ראשי זרועי החלק הקדמי פושטי המרפק האחוריים וכופפי המרפק השרירים הקדמיים גם פעילים בספיגת נחיתות ומהמורות.
• אמות: כוללות שרירים הנמצאים באמות המחוברים בגידים לאצבעות ולמפרק כף היד פועלות בעת תנועת פתיחת וסגירת הגז, לחיצה על הבלם הקדמי והמצמד.
• הבטן: מכילה בין היתר שרירים חשובים שתפקידם להגן על האיברים הפנימיים
• רגליים: בעלות שרירי הארבע ראשי ירכי החשוב לתנועה והמעבר בין עמידה לישיבה.
לסיכום,
קיימת חשיבות מכרעת לפיתוח הכושר הגופני והשמירה עליו בשביל להעלות את הסיבולת הגופנית ושמירה על פוקוס וקורדינציה.
הקשר אם כך, בין רכיבה על אופנוע לבין גוף הרוכב הינו חד וברור.
בדיוק כמו שאנו נוטים להשקיע בשיפור מנוע האופנוע ובאבזורים השונים יקרים למכביר כך, אם לא יותר, להשקיע במצב גוף נהג האופנוע.
אופנועי השרון | אופנועים למכירה , אופנועי , מוסך אופנועים