מקררי יין מתוכננים לשמור אזור טמפרטורה יציב על פי הגדרה בטווח הטמפרטורה של 15-18 מעלות צלזיוס. בטווח זה היין לא רק נשמר בתוך מקרר יין בצורה מצוינת לטווח קצר ובטמפרטורה המוכנה להגשה, אלא יהיה גם בגיל הרצוי ליין באחסון לטווח ארוך יותר. יציבות הטמפרטורה הקיימת במקרר יין וטווח הטמפרטורות הינן הסיבות העיקריות מדוע האחסון במקרר רגיל אינו יעיל כמו מקרר יין. המקרר הביתי הטיפוסי שלך פועל בדרך כלל בטמפרטורות הנעות בין 3 ל-5 מעלות צלזיוס, טמפרטורות כאלו אמנם ישמרו את היין מלהחמיץ אך גם יפגעו בטעמו לאורך זמן וכמובן שהיין לא יוכל להתפתח ולהגיע לפוטנציאל המלא של הטעם שלו. ובנוסף היין יוגש קר מידי בטמפרטורה שאינה ראויה להגשת יינות. לכן אם ברשותך בקבוקי יין המוכנים להגשה או הנשמרים אצלך למאורעות מיוחדים אין איחסון טוב יותר מאשר מקררי יין אשר יעודם לשבח את היין גם לטווח קצר וגם לטווח ארוך.
לאחר שהבנו את עדיפותם של מקררי יין על מקררים רגילים באיחסון יין ניצבת לפננו עוד בעיה.
בעיה מיוחדת לחובבי היין אשר אוהבים גם יין אדום וגם יין לבן.איל מאחסנים יין אדום ויין לבן באותו מקרר?
כידוע יין לבן מוגש בטמפרטורה קרה יותר מאשר יין אדום, טמפרטורה הנע בין 8 ל- 12 מעלות צלזיוס בעוד היין האדום מוגש בטמפרטורה של 12- 18 מעלות צלזיוס ואילו במקרר הרגיל במטבח הטמפרטורה בדרך כלל 4 מעלות צלזיוס שאינו אפקטיבי גם ליין לבן. לכן למדקדקים בטמפרטורת ההגשה אף על פי שיש להם מקרר יין ישנה בעייה לאחסן גם יין אדום וגם יין לבן בתוך מקרר יין אחד. לבעיה זו יש פתרון מעולה: מקרר יין בעל שני אזורי קירור!!
במקרר יין בעל שני אזורי קירור ניתן לאחסן בתוכו בו זמנית את שני סוגי היין, בתא אחד יין אדום בטמפרטורה המתאימה ובתא השני יין לבן בטמפרטורה המתאימה כך שלחובב היין יש אפשרות לענות גם מיין המוגש בטמפרטוה הראויה לו וגם מהשתבחות היין לאורך בשני סוגי היין וכל זה במקרר יין אחד.