הרחם הינו שריר וכמו כל שריר הוא מתכווץ ונהיה רפוי באופן מחזורי. בזמן דימום בתקופת המחזור ישנן התכווצויות של הרחם – הגורמים לכאבי המחזור – אלו כאבים עמומים באיזור הבטן התחתונה ובאיזור אגן הירכיים.
לתזונה יש השפעה מכריעה על כאבי מחזור -
לתזונה עתירת חומצות שומן רוויות ודלה בשומן מסוג אומגה-3 ו GALA. יש השפעה כואבת.... בעוד שאכילת תזונה העשירה בחומצות שומן מסוג אומגה 3 וגלא ודלה בחומצות שומן רוויות יכולה להקל על הבעיה. חומצות שומן אילו הם אבני בניין להורמונים מקומיים הנקראים פרוסטגלנדינים. הורמונים אלו משפיעים על כיווץ והרפיה של שריר חלק. מכיוון שהסיבה השכיחה ביותר לכאבי מחזור היא כיווץ והרפיית כלי הדם, המורכבים משריר חלק, אכילת שומנים מסוג אומגה 3 ו 6 יכול לעזור. מקורות במזון ל אומגה 6 ו אומגה 3: אומגה 6: שמנים מהצומח – תירס, חריע, סויה, שמשם, קנולה, אומגה 3: דגי ים צפוני (סול, בקלה, טונה, הליבוט, מקרל, סלמון, סרדינים), קנולה, אגוזי מלך, זרעי פשתן, עלים ירוקים. מחקרים בנשים מראים כי צריכת סידן של כ 1000- 1200 מ"ג בתוספת ויטמין D ביום מפחיתים את כאבי המחזור מקורות לסידן- כוס חלב , תרד ,ברוקולי יוגורט.
בנוסף, מחקרים הראו שצריכת נשים נמוכה של מגנזיום בתפריט – עלולה לתרום לכאבי מחזור ולכן ההמלצה היא צריכה של מגנזיום במינון – 250-350 מ"ג ליום . מקורות במזון, אגוזים, דגנים,מוצרי חלב, דגים, פירות יבשים.
צריכה של ויטמין B3, B6 ויטמין E מקלה אף היא על כאבי המחזור.
בנוסף, שינוי סיגנון חיים יכול מאוד לעזור – נשים העוסקות בפעילות גופנית, יוגה, שינה שלווה בלילה, המנעות ממצב של עצירות ועוד..
המאמר נכתב על ידי מיכל גרשוביץ, דיאטנית קלינית, מנהלת מקצועית, מחלקת דיאטה, רשת סטודיו C. לחומרים נוספים בנושא תזונה ופעילות גופנית http://www.studioc.co.il/