עוגת בישקוטים עם וקרם וקקאו.
החומרים:1 קופסת בישקוטים,בין 1/2 ל 1 לכוס חלב,1 כף ברנדי,1 שמנת מתוקה,3 כפות קקאו,6 כפות סוכר,2-3 כפות מים.
מכינים בצלחת עמוקה את החלב עם כף ברנדי וטובלים את הבשקוטים, אחד- אחד, בשני הצדדים, בחלב, מהר.מכינים מגש מאורך בו מסדרים שורה אחת של הבישקוטים הטבולים.
במחבט או סיר קטן מערבבים 3 כפות קקאו, 6 כפות סוכר ו2-3 כפות מים, ממיסים את הכול על אש קטנה עד שזה הופך לקרם אחיד. ממחצית הקרם מרטיבים את הבישקוטים, שתי וערב.מקציפים את השמנת המתוקה (בלי תוספת סוכר). מורחים 1/2 מהקצפת על הבישקוטים המרוחים בקרם.חוזרים על הפעולה עם שאר החומרים ומכניסים למקרר.יש להמתין כמה שעות שהטעמים יתערבבו.
אם אתם רוצים לראות איך נראית העוגה, כנסו לאתר www.saba-sabta.co.il ותראו את הציור.
גם ילד יכול להכין את העוגה, אולי עם מעט "תמיכה טכנית" מצידכם.
אפשר לגוון את העוגה בכמה צורות. למשל: במקום שמנת מתוקה, אפשר להכין קרם וניל ע"י הקצפה של כוס חלב, שמנת מתוקה אחת ופודינג וניל אחד.
רוצים לגוון צבעים? תחליפו את הפודינג וניל בפודינג תות שדה לקבלת צבע ורוד או בפודינג שוקולד-לקבלת צבע חום בהיר.
במקום בישקוטים, אפשר להשתמש בביסקוויטים פטי בר בטעם רגיל או בטעם שוקולד, אבל אז העוגה פחות גבוהה ופחות מעודנת.
אם רוצים לקבל עוגה עשירה יותר וגבוהה יותר, אפשר לשלב בה גם פירות טריים או משומרים. למשל, אפשר לשים על הבישקוטים שכבת משמשים או דובדבנים חמוצים ללא גרעינים, או אפרסקים פרוסים לפרוסות דקות או אגסים פרוסים דק. אם רוצים להשתמש בפירות טריים, אפשר לגוון עם ענבים ללא גרעינים וחצויים, פלחי קיווי, פלחי אפרסק או משמש וכו'. אפשרות נוספת: לקראת ט"ו בשבט, למשל, אפשר לגוון בפירות יבשים – צימוקים, חמוציות, אגוזי פקאן, פרוסות תפוח עץ, פרוסות אננס או כל פרי יבש אחר שאתם אוהבים.
קורה שורץ www.saba-sabta.co.il