הבחינה הפסיכומטרית מורכבת משמונה פרקים, אותם יש לפתור ב-25 דק' כל אחד:
2 פרקים של חשיבה כמותית
2 פרקים של חשיבה מילולית
2 פרקי אנגלית
ו-2 פרקים נוספים, "פרקי פיילוט" בנושאים משתנים, אשר אינם נכנסים לשכלול הציון, ןמשמשים את המרכז הארצי לבחינות והערכה למטרות סטטיסטיקה ובדיקת יעילותן של שאלות חדשות לפני הכנסתן למאגר שאלות הבחינה.
חשיבה כמותית בפסיכמוטרי
פרקי החשיבה הכמותית בפסיכומטרי מורכבים מ-25 שאלות ומטרתם לבחון את יכולת החשיבה מתמטית של הנבחנים (שימוש במספרים ובמונחים מתמטיים, יכולת הסקת נתונים מתרשימים וטבלאות וכדומה), ולא את רמת הידע שלהם במתמטיקה (רמת הידע הנדרש בפרקי החשיבה הכמותית בפסיכומטרי הוא ברמה של חומר לימוד של כיתות ט'-י' , כשבתחילת כל פרק מופיע דף נוסחאות, שהנבחנים רשאים להיעזר בו).
איך להתכונן לפרקי החשיבה הכמותית בפסיכומטרי?
השלב הראשון בהכנה לקראת פרקי החשיבה הכמותית בפסיכומטרי הוא רענון היסודות המתמטיים, הכוונה היא לחוקים הבסיסיים באלגברה ובגיאומטריה שהספקתם כנראה לשכוח מאז התיכון: נוסחאות כפל מקוצר, תכונות של משולש ישר זוית, חיבור שברים, לוח הכפל, מאפייני מצולעים, מעגלים, זוויות וכן הלאה. את כל אלו צריך לשנן ולתרגל!
רענון היסודות המתמטיים יאפשר לכם להתרכז בסוגים השונים של השאלות וכיצד יש לגשת אליהם במהלך הבחינה, במקום לבזבז את זמנכם בשינון לוח הכפל, על חשבון הזמן היקר שלכם.
אחרי שהסרתם את החלודה שהצטברה על היכולות המתמטיות שלכם, הגיע הזמן להתמקד בסוגים השונים של השאלות בפסיכומטרי ולתרגל כמה שיותר. אם אתם לומדים לבד לפסיכומטרי כדאי שתצטיידו בספרי תרגול לפסיכומטרי (לא משומשים) המיועדים ללמידה עצמית.
בחלק הבא של המאמר תמצאו פרטים על חשיבה מילולית בפסיכומטרי ואנגלית בפסיכומטרי.
בהצלחה!
צוות פסיכו