תפילין ורפואה סינית- האם יש קשר ביניהם: בשנת 2002 פורסם באחד העיתונים המפורסמים בסין מאמר מדהים על הקשר בין תפילין והנחת תפילין לבין רפואה סינית. המאמר מדבר הרבה בשפה מקצועית ארוכה ומסורבלת, אבל אני אנסה להביא לכם את הקשר בין תפילין לרפואה סינית על קצה המזלג.
המאמר המופלא הזה מדבר על הקשר בין הנחת תפילין לטיהור ההכרה באמצעות נקודות על המרידיאנים. מאמרו של סטיבן שרם הכה גלים וממשיך להדהד במעברי האינטרנט עד היום. לא מעט מרפאים סיניים שחזרו בתשובה משתמשים בו כדי להציג את האחידות של האמת.
מאמר זה סוקר את נקודת מבטו של סטיבן וטיעוניו העיקריים, אם כי בקצרה לגמרי, היות ואין לי את היכולת או הרצון להעביר את כל השפה המקצועית של המאמר במילים פשוטות, המאמר מציג את ההיסטוריה וההתפתחות של תפילין באמונה היהודית ובוחן בראיה מדעית (ולעתים הומוריסטית ואפילו קצת צינית את העובדות והמיתוסים על מה שידוע לנו על מהות התפילין.
תפילין- הקשירה על הראש
הנחת תפילין היא מצווה וטקס יהודי עתיק הכולל קשירת שתי קופסאות התפילין על הראש ועל יד שמאל של היהודי הבוגר. קשירת התפילין על הראש ממקמת את הקופסה באזור שבין העיניים כך שגבולות בסיס הטוטפת ינוחו על קו השיער הקדמי. המאמר המקורי מציג גם תמונות של הנחת תפילין.
המאמר על תפילין מסתובב ברשת כבר שנתיים ואני מקבל אותו מאין סוף מקורות. לא יאומן עד כמה האנשים נואשים להוכיח שכל דבר בעולמנו קשור בכל דבר, ייתכן שזה גם נכון, אבל לא בגלל ההוכחות וההסברים. נכון שלכאורה אולי יש קשר בין תפילין לבין רפואה סינית, אבל כרגע קשה לי לראות אותו.
נתחיל בכך שהמאמר המאוד מרשים מתעלם מהעובדה שהרפואה הסינית דוגלת בטיפול אינדיבידואלי, כך שטיפול יום יומי באותן נקודות עלול להיות לא מועיל. לעומתו הנחת תפילין היא פעולה כוללנית לגמרי שמיועדת לטיפול בכולם יחד, הרי כל אדם אמור להניח תפילין כל בוקר כך שנושא האינדיבידואליות יורד מהפרק לחלוטין.
אבל הכי מרגיז בנושא תפילין זה, למה נשים פסולות להניח תפילין? מה זה אומר עליהן שהן לא מספיק טובות? אם הן היו מקבלות פטור מתפילין, זה היה יכול להיות טוב, אבל לא ראויות? זה נשמע מוזר וטיפשי.