מיון וסינון כח אדם הוא משימה לא פשוט ומורכבת. סקר שנעשה הראה כי רוב מנהלי כח אדם משתמשים באופן קבוע באבחון גרפולוגי ככלי תומך החלטה.
כתיבה היא משהו אוטומטי, וזה היתרון הגדול של המבדק הגרפולוגי. הנבדקים מראים התנהגות ספונטנית לחלוטין, התנהגות אמיתית וכנה.
אך יש מקרים שלא מומלץ להשתמש בגרפולוגים. אנשים אשר מוגבלים בתנועתם, או אנשים אשר סובלים מדיסגרפיה, הם אינם מתאימים למבדק.
אפשרי לאבחן כתב יד של אנשים אשר לא מיומנים בכתיבה, וכתיבתם היא ברמה נמוכה. בכל מקרה, תמיד מומלץ להשתמש בעזרתו של גרפולוג, מכיוון שגרפולוג הוא מיומן ובעל ניסיון, וראה סוגי כתבים רבים במהלך הקריירה שלו, והוא מסוגל לזהות מבעד לכתיבה מסורבלת כזו או אחרת.
הנה מספר טיפים למנהלי כוח אדם:
טיפ 1 -
גם אם אתה מנהל כח אדם ולא גרפולוג אתה תוכל לזהות שיש סוגים רבים של כתבים, חלקם מיוחדים יותר, וחלקם פחות. כמו בכל דבר גם בגרפולוגיה יש עקומה נורמאלית, יש את הממוצע ויש קצוות.
גם עין לא מקצועית שאינה מיומנת בניתוח גרפולוגי תדע לזהות את הקצוות. צורות שלא בנורמה, צורות מיוחדות, קישוטים וכדומה. כל אלה יתכן ומעידים על חשיבה מיוחדת, שונה, שלא תמיד בקו הנורמה. אך לא תמיד צריך לקחת את זה לכיוון השלילה. אבל זה בהחלט משהו שכדאי לבחון אצל המועמד.
טיפ 2 -
חשוב לבחור את הגרפולוג בקפידה.
רבים רואים את עצמם כגרפולוגים, אך בלי שקיבלו את ההכשרה המתאימה. גרפולוגיה אינה מעוגנת בחוק, ולמעשה כל אחד יכול לקרוא לעצמו גרפולוג. ישנם "גרפולוגים" אשר מוציאים שם רע למקצוע, שכן הם מנבאים עתיד, וישנם כאלה אשר "קוראים בכוכבים".
טיפ 3 -
גרפולוגיה היא כלי עזר, אל תסתמך רק על גרפולוגיה ככלי לניתוח מועמד.
אפילו אם הגרפולוג שאיתו אתה עובד כמעט ולא טועה, והניתוחים שלו מצוינים ומדויקים בכל פעם, אל לך לסמוך רק על חוות הדעת שלו. גרפולוגיה היא כמו מבחן פסיכולוגי אחר, ויש בו מרווח של טעות. גרפולוגים קוראים לזה "כתבים מביכים". כאשר הכתב אינו מאפיין את הכותב. האחוז לא גבוה, אך זה בהחלט יכול לקרות.
טיפ 4 -
האינטרס להצלחה הוא גם של האדם עצמו שמחפש עבודה. זכור זאת תמיד.
כאשר האדם הנכון מגויס לעבודה זו הצלחה של כולם. המועמד מתחיל קריירה חדשה, הארגון זכה בעובד מקצועי ומיומן, ואתה זכית בהשמה מוצלחת. אל תסמוך רק על האינטואיציה שלך. ישנה קשת רחבה של אנשי מקצוע אשר יכולה לעזור לך בהשמה מוצלחת.
א. לולב