חומרים
כוס קינואה
2 כוסות מים
מעט מלח
3-4 עלי מנגולד קצוצים
1/2 ק"ג תרמילי אפונה סינית שטופים, מנוקים מקצוות וחתוכים לחצי
ריבועי גבינת פטה/ בולגרית (רצוי מעזים) או חלומי
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום קצוצות
שמן זית לתיבול
מלח, פלפל, זעתר, חומץ בלסמי
אפשרות: חופן אגוזי קשיו/ צנוברים/ גרעיני דלעת/ גרעיני חמניות
אופן ההכנה
שמים בסיר את הקינואה עם המים והמלח, מביאים לרתיחה ומקטינים את האש.
מוסיפים את המנגולד ומערבבים.
מניחים למעלה את האפונה הסינית כדי שרק תתרכך ותתאדה מעט עד שהקינואה מוכנה. היא אינה צריכה להתבשל ממש ואפילו כדאי שתישאר קריספית (והרי אפשר לאכול אותה טרייה כפי שהיא).
כשהקינואה מוכנה (המים נספגו ויצא מעין זנבון לכל גרגיר) מעבירים את הכל לקערת הגשה, מערבבים עם שאר החומרים לתיבול לפי הטעם.
רצוי מאד לאכול כשזה עוד חם (זה יותר טעים), אבל אפשר גם כשזה מתקרר.
ורד לב היא נטורופתית N.D., יועצת הנקה מוסמכת IBCLC ואם ל-3. עוסקת ביעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה, בשילוב עם אבחון אירידיולוגי, עבודת מודעות ועוד. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור. מקיימת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד). מרצה בנושאי נטורופתיה, תזונה והנקה במכללת "מהות" לרפואה משלימה ובהכשרות מקצועיות של תחומי ההריון והלידה. מדריכה בליגת לה לצ'ה ישראל. חברה ב"אגודה הישראלית לנטורופתיה ולתזונה טבעית" וב"איגוד הישראלי ליועצות הנקה מוסמכות". כותבת מאמרים רבים בנושאים אלו. במשך שנים ניהלה פורומים שונים בנושאי נטורופתיה, הריון ולידה, הנקה ותזונה וכעת מנהלת את: פורום "נטורופתיה למשפחה" http://www.blabla4u.com/sites/blabla4u/ForumsII.asp?ForumID=13687 ואת "המטבח הפתוח של ורד לב" בפייסבוק http://www.facebook.com/vered.leb?ref=profile#/group.php?gid=296205795006&ref=mf ליצירת קשר: 052-8527755 href="mailto:veredudu@013.net.ilveredudu@013.net.il">">veredudu@013.net.il