אז מה, יכול להיות שכמעט אף אחד לא יודע לבחור מברשת שיניים טובה ?
לפני כשנה וחצי התחלתי לעבוד בפלא, מרפאת שיניים ייחודית לילדים. בתקופה זו, הזדמן לי ללמד קטנטנים וילדים צחצוח שיניים נכון מספר לא מבוטל של פעמים. כמובן שיש הדרכה להורים, במסגרת טיפולי שיניים לילדים, כיצד לנקות ביעילות שיני ילדיהם "ועל הדרך" הם לומדים כיצד יש לצחצח שיניים לעצמם. חשבו על זה פעם האם אי פעם קיבלתם הדרכה מסודרת ?
בנוסף, למפגש הראשון, אנו תמיד מבקשים להגיע עם מברשת שיניים, בכדי שנוכל לתת את הדעת בנוגע למצב ההיגיינה בפה - ולהבדיל בין יכולת הצחצוח, לבין פוטנציאל המברשת המצחצחת.
כבר ראיתי מבוגרים עם מברשות ילדים, וילדים עם מברשות של סוסים (תאמינו ...), בקיצור - הגיע הזמן לכמה טיפים בבחירת מברשת שיניים, וכדי שיהיה לכם נוח צירפתי רשימה:
• 1. קושי הסיבים - ישנן מספר דרגות קושי לסיבי המברשת.
אקסטרה-סופט (רך במיוחד), סופט (רך), מדיום (בינוני) והארד (קשה).
הרכות המומלצת ביותר היא SOFT. מברשות קשיחות יותר עלולות לגרום נזק לחניכיים, במיוחד אצל המצחצחים הנלהבים. עדיף לצחצח יותר פעמים, בהפעלת כוח צחצוח עדין בצורה סבירה, מאשר לצחצח בכוח.צחצוח בכוח כנגד החניכיים יכול לגרום לנסיגה ולחשיפת שורשים.
• 2. אורך וגובה הסיבים - ישנן וריאציות רבות לגובה וכיוון הסיבים.
על גובה הסיבים להיות אחיד.
כיום המברשות החדישות מגיעות באריזות מרשימות, עם שמות מפוצצים, צבעים קורצים ומחיר גבוה. כן, זה בהחלט מושך את העין - וזו גם כנראה המטרה.
המברשת הפשוטה ביותר, הקלאסית, יש שיגידו "רטרו" - בהחלט עושה את העבודה, ולרוב גם טוב יותר ממברשות הלונה-פארק.
• 3. צורת ראש המברשת
על ראש המברשת להתכנס בחלקו העליון, ברגע שחלק זה צר יותר - הצחצוח באיזור השיניים האחוריות (בין השיניים ללחי הפנימית ובין השיניים ללשון) - נעשה קל, נעים ויעיל יותר.
• 4. שמירה על המברשת
לאחר הצחצוח, יש לדאוג לנקות תחת מים זורמים את המשחה שנותרה בין הסיבים, על מנת לשמור על הסיבים לאורך זמן רב יותר.
באם הנכם מניחים מספר מברשות בתוך כוס - יש לדאוג ולהרחיק את ראשי המברשות, מאחר וחיידקים שנותרים בסיבים יכולים לעבור ממברשת למברשת ולהדביק אתכם בחיידקים של 'השכנים' שלכם בצחצוח הבא.
ראש הסיב הוא זה המצחצח את השן, לכן - במידה והסיבים 'נכנעו' והתקפלו לצדדים תוך פחות מ-3 חודשים - הנכם מצחצחים חזק מדי , ויש להקפיד ולשים לב להפעלת הכוח ע"ג המברשת.
חשוב לזכור שקצה הסיב הוא החלק הפעיל בצחצוח, כאשר אינו בא במגע עם השיניים הצחצוח לא יעיל.
תדירות רצוייה להחלפת המברשת - כל 3 חודשים בערך.
יפעה עמית
שיננית מוסמכת
רופא שיניים לילדים בהחלט אינו דומה לרופא שיניים רגיל. במרפאת השיניים פלא הצלחנו לייצר עבור מטופלינו הקטנים בית דנטלי חם ומלמד, בו הם מרגישים חופשיים, רצויים ומלאי ביטחון, ומתייחסים לשמירה על בריאות הפה כאל חוויה נעימה ומתגמלת, וראו זה פלא.
פלא - מרפאת שיניים לילדים ולנוער - מנוהלת ע"י ד"ר הדס כץ שגיא
כתובת: רח' ארלוזורוב 27 הוד השרון
טל: 077-4050816
אתר אינטרנט: www.peledent.co.il