שף
מאכלים ובישול טוב הם אחד התחומים האהובים על כולנו. התחום הקולינארי תפס תאוצה בכל העולם בשנים האחרונות וגם בארץ ישראל. אנשים רבים מגלים עניין רב בתחום כיוון שהשפים המצליחים ביותר בעולם מרוויחים סכומי עתק. בכדי להצליח בתחום חשוב לא רק כישרון והתמדה אלא גם קשרים עם האנשים הנכונים.
הכשרות בחו"ל
ישראלים רבים המעוניינים להפוך לשפים מקצועיים עוברים גם הכשרות בחו"ל משפים מומחים בכדי לשפר את הידע שלהם בתחום הקולינארי. ישנן הכשרות שמיועדות גם לשפים מקצועיים ותיקים כיוון שתמיד אפשר ללמוד עוד בתחום הקולינארי. התזונה שלנו משפיעה באופן ישיר על איכות החיים שלנו ולמעשה מחקרים הוכיחו שהמזון משפיע על הבריאות שלנו בכחמישים אחוז השפעה.
בריאות
ניתן להבטיח בעזרת בישול נכון את הבריאות שלנו וחשוב מאוד להימנע ממאכלים שומניים. חשוב לאכול ירקות ופירות כיון שהם מכילים ויטמינים שעוזרים לגוף. למרבה הצער הרבה מאוד אנשים מאוכלוסיית העולם ממשיכים לאכול מזון שומני ולא בריא שפוגע ישירות בגופם ובפעילות הלב שלהם.
שף מקצועי מבצע את בישוליו רק מרכיבים מזינים ללא כל סיכון הסועדים. מעבר לכך יש לו תפקיד חשוב ביותר בניהול צוות המטבח ובמתכונים השונים ולכן מוטלת אחריות מאוד גדולה על כתיפיו. בנוסף חשוב לציין שבארצות הברית בעיית ההשמנה הולכת וומתעצמת ואפילו יצאו סרטים וכתבות על בעיות ההשמנה שמקורן ממנהגי אכילה לא בריאים.
משרד הבריאות האמריקאי הזהיר מפני מסעדות כמו מקדונלדס שהן מרעילות את הציבור האמריקאי אך עקב הפופולאריות שלהן ברחבי ארצות הברית הן ממשיכות לפעול ולפגוע באוכלוסיה.
גדולתו של השף
בנוסף חשוב לציין שגדולתו של השף נמדדת לא רק בהכנת מתכונים אניני טעם אלא גם במזון הבריא אותו מגיש לסועדיו. מעבר לכך יש לציין שישנם שפים רבים המשמשים גם כשפי פרטיים לאנשים חשובים.
PengL