הגרסא המתורבת והעדינה של כבד קצוץ - תוספת של מעט אלכוהול עושה את ההבדל במתכון זה.
מרכיבים:
* חצי ק"ג כבד עוף נקי ומחולק
* 1 ק"ג בצל קצוץ
* 2 כפות שמן
* 100 גרם חמאה או מרגרינה מחמאה
* 2 כפות ברנדי
* 1 כף גדושה סוכר
* מלח, פלפל שחור
הוראות הכנה
לחמם היטב את השמן ולטגן את הבצל. תוך כדי הטיגון לזרות על הבצל מעט מלח ולטגן עד לתחילת השחמה. להוסיף לבצל כף סוכר ולטגן עד קבלת צבע קרמלי. להוסיף לבצל את הכבד החתוך לחתיכות ולטגן למשך כ-5 דקות.
להכניס למעבד המזון את הכבד והבצל בעודם חמים, להוסיף את החמאה ולהפעיל את מעבד המזון
תוך כדי עיבוד להוסיף את הברנדי עד לקבלת עיסה חלקה. לטעום ולתקן טעמים.
לרפד תבנית אפיה ארוכה בניילון ניצמד למלא בפטה ולקרר למשך מספר שעות.
להגשה יש להפוך את הפטה על צלחת הגשה, לקלף את הניילון הניצמד ולקשט בחלמון מגורר מעל.
מרכיבים:
* חצי ק"ג כבד עוף נקי ומחולק
* 1 ק"ג בצל קצוץ
* 2 כפות שמן
* 100 גרם חמאה או מרגרינה מחמאה
* 2 כפות ברנדי
* 1 כף גדושה סוכר
* מלח, פלפל שחור
הוראות הכנה
לחמם היטב את השמן ולטגן את הבצל. תוך כדי הטיגון לזרות על הבצל מעט מלח ולטגן עד לתחילת השחמה. להוסיף לבצל כף סוכר ולטגן עד קבלת צבע קרמלי. להוסיף לבצל את הכבד החתוך לחתיכות ולטגן למשך כ-5 דקות.
להכניס למעבד המזון את הכבד והבצל בעודם חמים, להוסיף את החמאה ולהפעיל את מעבד המזון
תוך כדי עיבוד להוסיף את הברנדי עד לקבלת עיסה חלקה. לטעום ולתקן טעמים.
לרפד תבנית אפיה ארוכה בניילון ניצמד למלא בפטה ולקרר למשך מספר שעות.
להגשה יש להפוך את הפטה על צלחת הגשה, לקלף את הניילון הניצמד ולקשט בחלמון מגורר מעל.
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
נכתב על ידי מיכל א. עבור מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה. http://www.reginarest.co.il