אחד הדברים האהובים עלי במסעדות סושי זה לשבת ולהסתכל על השף מכין את הסושי, זה מדהים לראות איך הוא הופך בעניין של כמה דקות חבורה של מוצרים לא קשורים לכלום לסושי. פעם אחת יצא לי לשבת במסעדת סושי עם בחורה שהתחלתי לצאת איתה והיא איתגרה אותי: אני לא אוכל להכין סושי לבד, שיהיה ברמה של סושי במסעדה. כמובן שמייד קיבלתי על עצמי את האתגר הקולינארי, מצחיק זה שאני כבר מזמן לא יוצא עם הבחורה אבל עדיין מכין סושי מעולה, אם כי לא בטוח שהוא יותר טוב ממסעדה.
אז איך מכינים סושי בבית, אם זה נראה לכם מאוד מסובך תירגעו, זה ממש לא מסובך, תקראו את המאמר הזה ותוכלו בקלות להכין סושי בבית לבד, זה אפילו די פשוט:
1. אצות נורי - אלו הן אצות קלויות שנועדו לעטוף את הסושי זה בעצם המעטפת של הסושי, זה העור שאתם רואים מבחוץ שעוטף את הסושי ומהווה את הקירות שלו. הן מגיעות בצורת דפים ירקרקים קשיחים מעט בחבילות של 10 או 50. לפני שרצים וקונים חבילה גדולה, כדאי לדעת שהאצות רגישות מאוד ללחות. נכון שהן ארוזות בצורה מיוחדת שמגנה עליהן אבל לאחר פתיחת החבילה הן עלולות להתקלקל די מהר. לכן אם אתם לא מכינים סושי לגדוד שלם של אנשים אין טעם להצטייד בחבילות גדולות.
2. אורז לסושי - מומלץ מאד לא לוותר ולהשתמש באורז מיוחד להכנת סושי. הערה לכל הגברים שבחבורה, לא אורז רגיל, נכון זה נשמע אותו דבר ונראה די דומה, עדיין זה לא אותו דבר. הוא נדבק טוב יותר ויש לו את המרקם הנכון והמתאים לסושי. היום פשוט מאוד להשיג אותו ככה שאין גם ממש סיבה לוותר עליו. אבל אם ממש ממש אין לכם ברירה תוכלו להשתמש במקום באורז עגול.
3. חומץ אורז - זהו חומץ עדין ומיוחד, העשוי מאורז והוא חלק דומיננטי מאד בתבלון האורז וביצירת המרקם. שוב פעם הערה לגברים, נכון שזה נשמע מיותר ואולי יותר מדי טרחה, תשקיעו זה משתלם.
4. תוספות - נהוג להגיש סושי בתוספת סויה, וואסבי (חזרת יפנית) וג'ינג'ר כבוש. בארץ ישנם מספר רטבים המשווקים כסויה. דאגו לרכוש סויה יפנית איכותית כמו זו של חברת קוקמאן או וימאסה. זה שווה את המאמץ. המון בהצלחה, תיהנו מהסושי.