המרכיבים:
* קילו וחצי בשר בקר חתוך לקוביות
* 1 בצל קצוץ
* 3 שיני שום
* חצי בקבוק יין אדום מתוק (או מרסלה)
* מלח, פילפל
* 1 כף גדושה דבש או סילאן
* 10 שזיפים שחורים
* 2 כפות חומץ בלסמי
כופתאות:
* כוס וחצי קמח מצה
* 3 ביצים
* 1 כפית מרק עוף
* 2 כוסות מים רותחים
* כפית גדושה סוכר
* 4 כפות שמן
* מלח, פלפל
הוראות הכנה:
לטגן את הבצל, כשמתחיל להשחים להוסיף שום ולאחר מכן להוסיף את הבשר החתוך. לטגן היטב את הבשר, להוסיף את השזיפם, היין, הדבש או הסילאן, חומץ בלסמי, מלח ופלפל ולבשל למשך כשעה על אש קטנה.
בעוד הבשר מתבשל להכין את הכופתאות: להרתיח 2 כוסות מים, שמן, מרק עוף, מעט מלח, פלפל וסוכר כשהנוזלים רותחים להוסיף את קמח המצה לערבב היטב ולהוסיף ביצה אחר ביצה עד קבלת בצק.
לאחר שהבשר בושל כשעה, להוסיף כדורי בצק לתוך הבשר ולבשל במשך כחצי שעה נוספת. אם חסרים נוזלים, ניתן להוסיף עוד יין או מים.
* קילו וחצי בשר בקר חתוך לקוביות
* 1 בצל קצוץ
* 3 שיני שום
* חצי בקבוק יין אדום מתוק (או מרסלה)
* מלח, פילפל
* 1 כף גדושה דבש או סילאן
* 10 שזיפים שחורים
* 2 כפות חומץ בלסמי
כופתאות:
* כוס וחצי קמח מצה
* 3 ביצים
* 1 כפית מרק עוף
* 2 כוסות מים רותחים
* כפית גדושה סוכר
* 4 כפות שמן
* מלח, פלפל
הוראות הכנה:
לטגן את הבצל, כשמתחיל להשחים להוסיף שום ולאחר מכן להוסיף את הבשר החתוך. לטגן היטב את הבשר, להוסיף את השזיפם, היין, הדבש או הסילאן, חומץ בלסמי, מלח ופלפל ולבשל למשך כשעה על אש קטנה.
בעוד הבשר מתבשל להכין את הכופתאות: להרתיח 2 כוסות מים, שמן, מרק עוף, מעט מלח, פלפל וסוכר כשהנוזלים רותחים להוסיף את קמח המצה לערבב היטב ולהוסיף ביצה אחר ביצה עד קבלת בצק.
לאחר שהבשר בושל כשעה, להוסיף כדורי בצק לתוך הבשר ולבשל במשך כחצי שעה נוספת. אם חסרים נוזלים, ניתן להוסיף עוד יין או מים.
נכתב על ידי מיכל א. עבור מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה. http://www.reginarest.co.il