את המתכון הזה קיבלתי מהנטורופתית שלי (כן, גם לי יש...) ומאחר ואני אוהבת לשנות, לאלתר ולגוון הוספתי לו כל מיני.
הוא פשוט, הוא בסיסי מאד, כל אחד יכול להכין אותו ולשדרג אותו לפי הצורך ולפי טעמי הבית.
חומרים
1/2 ק"ג בשר בקר טחון (רק עם הנתון הזה אפשר לשחק בין בקר להודו, לעוף, לכבש וכו')
2 ביצים
ירק מגורד (גזר, קישוא, בטטה, דלעת, קולרבי, לפת וכו'. שפע של משחקים ואפשרויות)
עלים ירוקים קצוצים (פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, מנגולד, תרד, בצל ירוק וכו')
בצל בינוני
שיני שום לפי הטעם (מבחינתי, ככל שיש יותר זה יותר טעים)
תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל, כורכום, קארי, פלפל חריף, קנמון
בטטה גדולה
מעט שמן זית
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
קוצצים את הבצל ופורסים את השום. מטגנים במעט שמן זית עד שהם מזהיבים וריח השום ממלא את הבית. מסירים מהאש.
קוצצים את העלים הירוקים.
שמים בקערה את הבשר עם הירק המגורד, הביצים, העלים והתבלינים. מערבבים היטב ומוסיפים את הבצל והשום המטוגנים (אגב, הטיגון אינו ממש חובה, אבל בהחלט מוסיף לטעם. כך שאם אין לכם זמן או שכחתם, אפשר גם להוסיף שום ובצל טריים לתערובת).
אחרי שהתערובת מעורבבת היטב, שמים בתבנית האפייה ודוחסים היטב פנימה עם כף הערבוב.
פורסים את הבטטה לעיגולים ומסדרים על גבי התערובת בתבנית במעין מעגל. מטפטפים מעט שמן זית על כל עיגול ושולחים לתנור.
אופים כשעה. בד"כ מצב הבטטות מצביע על מוכנות הפשטידה.
זו פשטידה חלומית שקשה להשאיר ממנה שאריות.
תוסיפו לה סלט ירוק יפה, או איזה תבשיל ירקות או מרק ויש לכם ארוחה משובחת.
גיוונים ואלתורים: אפשר לשחק עם סוג הבשר, עם סוגי הירקות ועם העלים הירוקים כך שבכל פעם הטעם עשוי לצאת מעט שונה.
אפשר גם להוסיף לתערובת אגוזים או זרעים קצוצים.
הוא פשוט, הוא בסיסי מאד, כל אחד יכול להכין אותו ולשדרג אותו לפי הצורך ולפי טעמי הבית.
חומרים
1/2 ק"ג בשר בקר טחון (רק עם הנתון הזה אפשר לשחק בין בקר להודו, לעוף, לכבש וכו')
2 ביצים
ירק מגורד (גזר, קישוא, בטטה, דלעת, קולרבי, לפת וכו'. שפע של משחקים ואפשרויות)
עלים ירוקים קצוצים (פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, מנגולד, תרד, בצל ירוק וכו')
בצל בינוני
שיני שום לפי הטעם (מבחינתי, ככל שיש יותר זה יותר טעים)
תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל, כורכום, קארי, פלפל חריף, קנמון
בטטה גדולה
מעט שמן זית
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
קוצצים את הבצל ופורסים את השום. מטגנים במעט שמן זית עד שהם מזהיבים וריח השום ממלא את הבית. מסירים מהאש.
קוצצים את העלים הירוקים.
שמים בקערה את הבשר עם הירק המגורד, הביצים, העלים והתבלינים. מערבבים היטב ומוסיפים את הבצל והשום המטוגנים (אגב, הטיגון אינו ממש חובה, אבל בהחלט מוסיף לטעם. כך שאם אין לכם זמן או שכחתם, אפשר גם להוסיף שום ובצל טריים לתערובת).
אחרי שהתערובת מעורבבת היטב, שמים בתבנית האפייה ודוחסים היטב פנימה עם כף הערבוב.
פורסים את הבטטה לעיגולים ומסדרים על גבי התערובת בתבנית במעין מעגל. מטפטפים מעט שמן זית על כל עיגול ושולחים לתנור.
אופים כשעה. בד"כ מצב הבטטות מצביע על מוכנות הפשטידה.
זו פשטידה חלומית שקשה להשאיר ממנה שאריות.
תוסיפו לה סלט ירוק יפה, או איזה תבשיל ירקות או מרק ויש לכם ארוחה משובחת.
גיוונים ואלתורים: אפשר לשחק עם סוג הבשר, עם סוגי הירקות ועם העלים הירוקים כך שבכל פעם הטעם עשוי לצאת מעט שונה.
אפשר גם להוסיף לתערובת אגוזים או זרעים קצוצים.
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
ורד לב היא נטורופתית N.D., מדריכת הנקה ואם ל-2.
עוסקת ביעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור ועורכת ביקורי בית לפי הצורך.
כמו כן נותנת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד).
מנהלת פורומים בנושאים אלו: "נטורופתיה למשפחה" http://www.blabla4u.com/sites/blabla4u/ForumsII.asp?ForumID=13687 "הריון בראי הרפואה המשלימה" http://beok.msn.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=45 וכותבת מאמרים רבים בנושאים אלו.
ליצירת קשר: 052-8527755 veredudu@013.net.il
עוסקת ביעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור ועורכת ביקורי בית לפי הצורך.
כמו כן נותנת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד).
מנהלת פורומים בנושאים אלו: "נטורופתיה למשפחה" http://www.blabla4u.com/sites/blabla4u/ForumsII.asp?ForumID=13687 "הריון בראי הרפואה המשלימה" http://beok.msn.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=45 וכותבת מאמרים רבים בנושאים אלו.
ליצירת קשר: 052-8527755 veredudu@013.net.il