אני שמנה רק בגלל המתוקים... לרזות זה קשה מאוד... חילוף החומרים שלי איטי... אין לי כוח להתמודד... תמיד אהיה שמנה... ביס קטן לא מזיק... שמרתי כל-כך יפה לכן מגיע לי... בא לי... אני רק מסתכל על האוכל ועולה במשקל". אלו ועוד אוסף של משפטים, שהעלו חברי הקבוצה.
"בגלל זה אני יורדת לאט במשקל? בגלל זה קשה לי?" שאלה גלית (שם בדוי). זוהי נקודה מעניינת למחשבה, מילים, מילים, מילים – מה הן כבר יכולות לעשות? אם נתבונן רגע לעבר כבר אז ידע האדם את כוחן של המילים: ככוח מצמיח או בולם. במגוון מסורות ותרבויות נמצא את השפעתן של המילים: בברכה ותפילה או קללה וכישוף. כיום איבדו המילים מההילה הרוחנית שלהן, ולעיתים הרעיון על כוחן של מילים עלול להעלות גיחוך וזלזול. למרות שאנו נוכחים יום-יום כיצד מילה טובה יכולה לרומם את רוחך, ולהיפך מילה שלילית הורסת.
"עכשיו אני מבינה" פורצת גלית לשיחה "אמא שלי תמיד אמרה, שזה המבנה שלי... ואני השלמתי עם זה". אצל גלית נוצרה מעין השלמה עם מבנה גופה, שיצרה ירידה במוטיבציה לאחר שירדה עד כה כ-5 ק"ג ממשקלה. כוח המוטיבציה שלנו מורכב ממחשבה, דיבור ועשייה. הדיבור "לומר את המילים" מביע ומניע את הכוח שבין המחשבה לבין מעשינו בפועל.
"מה שאומר זה מה שאעשה?" הקשתה גלית ושאלה "ובכן כן!" עניתי בהחלטיות. כוח העשייה נמצא בתוכנו, ובכדי להגשימו בדרך הטובה ביותר, כדאי שנעזר במילים מעצימות. ביקשתי מגלית לבחור במקום המשפט: "אין לי שליטה על האכילה" משפט מחזק ומעצים. גלית בחרה במשפט: "האכילה שלי בשליטתי". כך עשו כל חברי הקבוצה – כל אחד עם המשפט שבחר. התחושות שעלו בעקבות המשפטים הללו תיארו:"כוח... עוצמה... שליטה...". כאשר ביקשתי לדעת מה תהיה התגובה שלהם במקרה כזה, כולם ככולם תיארו מצבים של עמידה מול הפיתויים מצד אחד, והגברת המוטיבציה מצד שני.
המחשבה משפיעה על הפרשנות שלנו. שינוי בפרשנות מוביל לשינוי בתחושה ובסופו של התהליך מתבצע שינוי בתגובה. לדוגמא: במצב של עמידה מול פיתוי, הפרשנות החיובית תהיה: "אני שולט על האכילה שלי, ולא האוכל שולט בי", התחושה תהיה: אני חזק ועוצמתי ויכול לעמוד מול הפיתוי. התגובה תהיה: אי-אכילה של הפיתוי, או בחירה במאכל אחר טעים ובריא גם יחד או אכילה מעטה עם יכולת של שליטה.
בעבר נאמר במשלי "חיים ומוות ביד הלשון", מכאן שמילים קובעות ומשפיעות על מציאות חיינו.