תמיד נראה לנו גיל התיכון כתקופה המתאימה ביותר ליישור שיניים, הרי כל חברינו באותה הזמן היו עם קוביות, גשרים ודיבור לא ברור, אז מה?! לנו מתאים עכשיו, בגילינו ליישר שיניים?! לרב ההחלטה מתי בדיוק ליישר שיניים אנה תלויה בנו אלא בייעוץ של רופא שיניים שלנו בהתאם למצבם. שיניים בכל זמן הן בעלות תזוזה ובאם ישנה תזוזה קטנה אפילו בפה הגורמת לאי סגירת הלסתות כמו שצריך לא רק שזה מביא למצב בו האוכל הנכנס לפה אינו נלעס כמו שצריך אלא גם שמצב כזה יכול להביא גם למחלות חניכיים.
מה שקובע אם הפה שלנו מוכן ליישור שיניים הוא בעיקר מצב החניכיים והעצם המחזיקה את השן. טרם ניגש ליישור שיניים חשוב לבדוק מרכיב נוסף והוא הרווח בין השיניים, רווח בין שיניים חשוב במיוחד עבור הדיבור שלנו, רווחים שווים מביאים לדיבור והגייה ברורה, לעומת זאת רווחים גדולים מידי יכולים להביא לדיבור לא ברור ולחיתוכי מילים. שיניים ישרות מאז ומתמיד נתפסו בחברה כדבר חיובי המעיד על טיפוס חייכן, מהימן וכייפי, אלא ששיניים ישרות מעידות גם על בריאות הפה הכללית.
גם בגיל מבוגר תיקון של מבני שיניים נעשה באותה טכניקה שנבנית אצל מתבגרים, בתחילה מונחות קוביות המפעילות כח על השיניים אותם סוגר גשר של ברזל על מנת לא למנוע תזוזה והזמן שעושה את שלו, מביאים את השיניים למצב שתוכנן מראש בו יסתדרו כל השיניים, לאחר תקופה בה השיניים שלנו יהיו משועבדות לברזלים וכאב קיימת בפה שבריריות שעלולה לקלקל את אשר תוקן על כן מותקן לטווח זמן קצר מכשיר נוסף שמטרתו לשמר את מצב השיניים שיחזיקו מעמד כך לעוד שנים רבות.
יישור שיניים מביא עימו תופעות לוואי של כאבים, חתכים ועוד, ילד בגיל הבגרות יעבור זאת בקושי רב לעומתו מבוגר יוכל לסבול את הכאב. רובה של אוכלוסיית העולם נזקקת לטיפול מקף של יישור שיניים אלא שבהשקעה כספית, נכונות לזמן וסבלנות כל אחד מאיתנו יוכל לעבור טיפול שהוא חלק מבריאות הפה. רופא שיניים טוב זה נכס, שאלו את החברים.
הכותב הינו מעצב רהיטים ומרחבים פנימיים. מתמצא בין היתר בתחומי הרפואה והאומנות.