שיניים, כולנו מכירים את התופעה כבר בגיל חצי שנה אצל ילדים, אלא שעד גיל 14 לפי טובי המומחים לא נשארות מהן אף לא אחת ומה שמחליף אותן הן שיניים חדשות ועוד 4 "שיני בינה", צורת הבקיעה אצל כל אחד מאיתנו שונה, אצל רב האוכלוסיה הבקיעה נעשית בצורה ישריה ובריאה אך אצל חלק לא מבוטל מן האוכלוסיה צורת הבקיעה אינה ישרה אלא צורת הצמיחה היא סיבובית או הפוכה.
אגודות האורתודנטיה בארץ ובעולם ממליצות על בדיקת אורטודטית כבר בגיל 8 המאפשרת זיהוי מוקדם של בעיות והתערבות מונעת כבר בגיל כזה יכולה להקטין את הצורך בטיפול מורכב או מסובך יותר בעתיד. בשנים האחרונות קמה התעוררות והתמסרות של רבים מאיתנו לישור שיניים גם בגילאים מבוגרים, זה נובע מחלום, רצון להגשמה עצמית, חיוך יפה יותר וכן כרטיס ביקור מושלם, סוג אחר של אנשים עושה זאת מהצורך הבריאותי לשימור מצב השיניים, מתוך בעיות חניכיים חוזרות ונשנות, שיפוץ כללי, פיזור צפיפות או חלופה יציבה לגשר וכתר שיניים.
יישור שיניים כולל 2 חלקים של טיפול, החלק הראשון, בניית הגשר עצמו במטרה לקבע את השיניים והחלק השני נמשך מסופו של הטיפול ועד סוף החיים במטרה לשמר את מצב השיניים אחרי הטיפול הרגיל, לרב הוא כולל קיבוע של המקום בעזרת פלטה זמנית או מעין סיליקון לייצוב ועיצוב המקום. עיצוב ואסטטיקה בזמן יישור שיניים היא דבר נעלם על כן באמצעים חדישים הכוללים צבעי מתכת שונה, גומיות וחוטים בהירים יותר לניתן להסוות חלקית את מראה הגשר המקובע על השיניים, גשרי המתכת אשר מתוחים על כלל השיניים בפה יכולים להימתח מאחורי השיניים ולא בקידמתם.
טיפול שיניים אורטודנטי דורש השקעה של זמן בעיקר (פעמים אף ארוכה יותר מכפי שנראה בתחילה) והשקעה כספית לא קטנה. צורת הטיפול אצל כל אדם אינדבידואלית בעצמה, תלוי במבנה הפה שלו וכן במצב השיניים והיסטוריית הטיפול בהן, יישור שיניים אצל ילדים בדרך כלל יהיה קצר יותר, נורא פחות וגמיש לעומת מבוגרים שבו הסבל קשה יותר ואצל רובם גם הבושה גדולה יותר. אך את המסקנות, ההיוועצות וההחלטות תמיד כדאי לעשות בצמוד לרופא שיניים שמכיר את השיניים שלכם טוב יותר מכפי שאתם חושבים.