דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מופע בישול 

מאת    [ 28/07/2010 ]

מילים במאמר: 417   [ נצפה 2100 פעמים ]

באירוע חביב בו השתתפתי לאחרונה, נדהמתי לראות גוון שונה של חוויה למשתתפים, למשפחה. האירוע נחגג עבור ילדה קטנה שהגיעה לגיל 12 כאירוע בת מצווה. על רחבה מקושטת בצורה מיוחדת נכחה משפחה, חברים ועוד אורחים שונים וביניהם אחד שהפעיל את כל החגיגה, שף פרטי. לשם ההתפעלות ניגשתי אל אם הילדה בשאלה " מאיפה הגיע הרעיון? " והיא ענתה בצורה מיוחדת, " לקחנו מתכונות הילדה, בעיקר בישול ואפייה ועל הצד הזה ניסינו לחפש הפעלות לא רק לילדי הכיתה או חברות קרובות אלא גם למבוגרים שבינינו האוהבים לבשל ולאפות ".

שף פרטי כינס את כולם לחוויה שכללה הרצאה והצגה קצרה, אחריה טעימה שהייתה ממש ארוחה. המשפחה שילבה מספר אלמנטים נוספים לכבוד החגיגה ושוב חזר השף הפעם עם "קינוחים" לסיום ההצגה וטעימות מכל הבא ליד. אני שהייתי שותפה מלאה באירוע טעמתי, נהניתי והרחתי כל מילה, נהניתי נורא אפילו יותר מן הרעיון והמטרה, יצאתי עם מספר מתכונים פשוטים, קלי הכנה לאמצע השבוע, לארוחה קלה, תוספות מעניינות וגם כמה סוגי סלטי ירקות, בטן מלאה והמון חשק לעשייה.

אלא שחשבתי על כך שכדי להזמין שף כהפעלה לאירוע וזה יכול להיות אפילו חגיגת יום הולדת או מסיבת פרידה, חשוב להתאים את המקום לעשייה, מקום נוח לבישול קצת לכלוך ובלגן אבל בד בבד גם מקומות ישיבה, מקום בו ניתן להעמיד בופה להגשה, קיימת אופציית חשמל ומים זמינה גם לשף וגם לבאי החגיגה. ועל עוד כמה פרטים קטנים מומלץ לשאול לפני כן את השף בעצמו. תיהנו מן החגיגה.           

שף הוא תפקיד הנגזר מעולם המטבחים והעיר צרפת, שילוב של בישול ועיצוב באוכל. תפקידו של השף הוא לפקח על מטבח, על הטבחים העומדים על האש, התנור וההכנה הפיזית של המלית או הבצק, חיתוך הירקות והלחם. שף פרטי לעומת שף רגיל ימצא במטבחים קטנים יותר של בתי קפה ומסעדות, סביבו יעבדו כמות קטנה של עובדים, את הרב יעשה במו ידיו בדיוק לפי בקשתכם האישית. לכל אדם המבין באוכל ובפרט לשף צריכה להיות נגיעה מיוחדת באוכל.

לימודי שף פרטי הם בחירה מתוך אהבה של אלו המוצאים את עצמם רב היום במטבח, מדובר באנשים שידעו תמיד להניח את כמות המלח הנכונה ביותר על האוכל, את הטיבול הטוב ביותר שעדיין שאיר לכם טעם בפה. שף פרטי צריך להיות אדם יצירתי, עם קצת יותר חוש הומור והרבה אומץ לשלב בין השניים ובין מרכיבי האוכל השונים, הוא תמיד יהא זה אשר יתחדש בתחום האוכל, הצבע והטעמים החדשים שימצאו על צלחות בתי הקפה, קייטרינג והמסעדות המיוחדות. על מנת לתפוס תאוצה ושם בעולם הבישול, השף צריך לדעת להלך בין הטיפות על מנת שמגוון הטעמים וסוגי האנשים השונים יהיו שבעי רצון למוגש להם באהבה.

 

הכותב הינו מעצב רהיטים ומרחבים פנימיים. מתמצא בין היתר בתחומי הרפואה והאומנות.




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב