על גבי כל מוצר חדש שנבנה או מיוצר היום בישראל מצוי תו תקן ישראלי, תו התקן יביא עימו את בתחושה כי המוצר נבדק מספר פעמים ובדרכים שונות על מנת להבטיח בטיחות מקסימאלית בשימוש המוצר וכן חוסר בפגמים או תקלות העלולות להיווצר בו. גם בעולם הבנייה וכל הכלול בה מחלונות ועד דלתות פנים יש צורך בתו תקן ישראלי מגן, תו התקן מביא עימו חוקיות של סטאנדארט עליו לא ניתן לעבור ואפילו לא בחריגה קטנה.
תו תקן ישראלי במטבח נצרך בחלונות השונים המורכבים בו כולל התריס וגלגלי האלומיניום וכן את מכשירי החשמל המצויים, על גבי כל מכשיר חשוב לבדוק כי קיים תו תקן נפרד. הדבר המרכזי שמחייב תו תקן ובייחוד עבור בני הבית הוא נושא הגבהים במטבח הכולל את ארונות המטבח והשיש, תו תקן ישראלי דורש אורך אורך ורוחב ספציפי עם הברגות מתאימות לדלתות הארונות וכן התקנה של שיש בצורה שאינה יכולה להביא לפגיעה (ואפילו לא לסדק).
כל אלה דברים שחשוב לבדוק טרם התקנתם גם עם בעל המקצוע. לגבי גובה השיש מומלץ לעשותו בגובה של בין מטר למטר וחצי אורך ולא מתחת על מנת לא ליצור מצב בו תהיה נגישות לילדים קטנים, לכל מוצר חשמל, כלי או ברז מים המצוי בגובה שלו. מוצרי חשמל מלבד מדיח שניתן לכסות מומלץ להניח על גבי שיש מוצק ולא על מדף מעץ על מנת למנוע מצב של שריפה וכן הגעה של ילדים לגובה המכשיר. יועצי בטחות ממליצים בזמן בנייה של מטבחים לבדוק את נושא השקעים ולהשגיח כי לא יהיו בגובה ילדים, פחות ממטר וקרוב למכשירי החשמל לנוחות. חשיבה נכונה, התייעצות עם אנשי התחום והמקצוע שמבינים בעניין תוכל לייעל את המצב ולקצר את הזמן.
הכותב הינו מעצב רהיטים ומרחבים פנימיים. מתמצא בין היתר בתחומי הרפואה והאומנות.