עד לא מזמן, במושגי כמה עשרות שנים, שתיית קפה לא הייתה כל כך מובנת מאליה כמו היום. פעם ממש היה אסור, בצוים מלכותיים או על פי חוק, לשתות קפה - ולמעשה, במשך מאות שנים אסרו חכמי דת מוסלמים על שתיית קפה בתואנה שזהו "חומר משכר", בגלל הקפאין שבו ובשל תכונותיו המעוררות.
גם באירופה היו תקופות שונות בהן הציבור האמין כי הקפה הוא סוג של רעל, שכל השותה ממנו ימות בייסורים קשים; אמונה זו נתמכה בהתלהבות ע"י סוחרי היין, שראו בקפה מתחרה ואיום ממשי על עסקיהם ולפיכך עודדו והפיצו את השמועה השגויה.
כך למשל בסוף המאה ה-18 שמע מלך שבדיה דאז, גוסטב השלישי, על המשקה מעורר המחלוקת, והחליט לערוך ניסוי: הוא בחר שני אסירים שהיו מיועדים להוצאה להורג והורה להשקותם בסוג משקה אחד ויחיד עד יום מותם: האחד שתה קפה, האחר שתה תה, והמלך המתין לתוצאות, תוך הנחה ששותה הקפה ימות קודם. אלא שמי שמת קודם הוא דווקא... המלך, שנרצח בשנת 1792. אחריו מת האסיר ששתה רק תה, ולבסוף האסיר שהושקה בקפה בלבד. כך, ב-1822, הוסר האיסור על שתיית קפה בשבדיה.
עוד לפני כן, באנגליה, נאסרה שתיית הקפה, שכונה "משקה הממזרים השחור", על ידי צו מלכותי, אולם בעקבות מהומות שחלו בקרב העם בוטל הצו לאחר מספר ימים. גם בצרפת נערכו ויכוחים ציבוריים רבים כנגד המשקה, וכן במדינות נוספות בעולם: כמו בטורקיה, שם נסגרו בתי הקפה בניסיון (כושל) לעצור את צריכת הקפה במדינה.
אז בפעם הבאה שאתם עוצרים לאספרסו קצר על הדרך, ככה סתם ברחוב, התענגו עליו עוד טיפ טיפה, כי פעם... פעם פשוט לא יכולתם לעשות את זה. :-)
המאמר באדיבות קבוצת אספרסו בר איטליקו בע"מ: מומחים בענייני קפה, מכונות קפה, זכיינות קפה ועוד.
קבוצת אספרסו בר איטליקו בע"מ הינה סניף הדגל הישראלי מקבוצת הקפה האיטלקי Italico, חברת הקפה האיטלקית החברה המשגשגת ביותר בשנים האחרונות באיטליה שאף התפתחה למדינות נוספות באירופה ומחוצה לה.בימים אלה, מתכוונת קבוצת אספרסו בר איטליקו בע"מ לפרוץ לשוק הישראלי ולהשתלב בשוק כשחקן מרכזי ומוביל בתחום הקפה.